HomeHL-9Επιχείρηση «Ελευθερία»-45άρηδες -Κλείστηκαν 260.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Επιχείρηση «Ελευθερία»-45άρηδες -Κλείστηκαν 260.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Μητσοτάκης: Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεκόρ «έσπασαν» τα ραντεβού για εμβολιασμό που έκλεισαν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν 260.000 ραντεβού, με τους 45-49 να παίρνουν την σκυτάλη από τους 30αρηδες. Η πλατφόρμα των ραντεβού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Νωρίτερα, ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ερωτηθείς για το πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. «Αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους. Όσοι έχουν ΑΦΜ ή όσοι έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που παραπέμπει στον προσωρινό ΑΜΚΑ,  να μπορέσουν να τον εκδώσουν ψηφιακά. Όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο, πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ κι εκεί θα τους κατευθύνουν στο τι έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν κι αυτοί αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού», εξήγησε προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6.000 προσωρινοί ΑΜΚΑ.

Μητσοτάκης: Ανοιξε η πλατφόρμα για τους 45-49 -Κλείστε ραντεβού

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών με αφορμή το γεγονός ότι άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την ηλικιακή κατηγορία 45-49.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο! emvolio.gov.gr», έγραψε ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού με το μήνυμα «Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για ηλικίες 45-49! Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε το πρώτο βήμα προς την Ελευθερία!».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση