HomeΕΛΛΑΔΑΈτοιμη προς αποστολή βοήθειας στην Ινδία η Ελλάδα

Έτοιμη προς αποστολή βοήθειας στην Ινδία η Ελλάδα

Φιάλες οξυγόνου και υγειονομικό υλικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτοιμη προς αποστολή είναι η βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Ινδία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας της να βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

Η Πολιτική Προστασία σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε σχετικά: «Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται. Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της ΕΕ RescEU – είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία».

Ινδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Καταφθάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ

Περισσότερα από 386.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Σχεδόν 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των θανάτων να είναι ελαφρά μειωμένος από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι).

Οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν στην Ινδία. Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση