HomeΚΟΣΜΟΣΠορτογαλία: Εγκαινιάστηκε η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Πορτογαλία: Εγκαινιάστηκε η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Η κατασκευή ταλαντεύεται σε κάθε βήμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εγκαίνια της μακρύτερης κρεμαστής πεζογέφυρας στον κόσμο έγιναν σήμερα στη βόρεια Πορτογαλία, κοντά στην πόλη Αρούκα.

Η πεζογέφυρα, με διάφανη μεταλλική κατασκευή, είναι κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά, μέσα στο αναγνωρισμένο από την Unesco Γεωπάρκο της Αρούκας και κρέμεται από ύψος 175 μέτρων, πάνω από τον ποταμό Πάιβα.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που τη διέσχισαν ήταν ο Ουγκό Σαβιέρ. «Ωχ… να’ μαστε!», είπε ο 42χρονος, που βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του και έναν ξεναγό. Φοβόμουν λίγο, όμως το άξιζε», λέει ο Σαβιέρ, έχοντας περάσει στην άλλη πλευρά. «Ήταν φανταστικό, μια μοναδική εμπειρία, μια έκρηξη αδρεναλίνης».

Η κατασκευή ταλαντεύεται σε κάθε βήμα

Αν και στο τοπίο επικρατεί γαλήνη, το να διασχίσει κανείς τη γέφυρα απαιτεί γερά νεύρα. Η κατασκευή ταλαντεύεται με το κάθε βήμα, αφού είναι στερεωμένη σε μεταλλικά καλώδια και δύο τεράστιους πύργους στις δύο άκρες της.

Η γέφυρα άνοιξε σήμερα μονάχα για τους ντόπιους. Από τη Δευτέρα όλοι θα μπορούν να την επισκεφθούν, έχοντας κάνει κράτηση.

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι το αξιοθέατο, κόστους περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, που χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να κατασκευαστεί, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της περιοχής, ειδικά μετά την καταστροφική πανδημία Covid-19.

portogalia_pezogefyra2

Καθώς στεκόταν στη γέφυρα, η δήμαρχος της Αρούκας, Μαργκαρίντα Μπελέμ, δήλωσε πως η γέφυρα αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι για να μετακομίσουν και να μείνουν στην περιοχή.

«Οι προκλήσεις, που έπρεπε να υπερπηδήσουμε, ήταν πολλές… όμως τα καταφέραμε», είπε στο Ρόιτερς η δήμαρχος προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει άλλη γέφυρα σαν κι αυτή στον κόσμο».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση