HomeΕΛΛΑΔΑΜένιος Φουρθιώτης: Εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα των δραστών που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Μένιος Φουρθιώτης: Εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα των δραστών που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Νέα στοιχεία για το κινητό "σκιά"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τρία ακόμη άτομα, και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για 19 αδικήματα. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν το Μ. Σάββατο στον 30ό ανακριτή. Η ΕΡΤ έφερε στο φως νέα στοιχεία τόσο για το κινητό τηλέφωνο «σκιά» που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής για να επικοινωνεί με τους δύο κακοποιούς, όσο και για τα στοιχεία που προέκυψαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, είναι Κύπριος ο συνδρομητής που αντιστοιχεί στο κινητό τηλέφωνο με το οποίο φέρεται να επικοινωνούσε ο 35χρονος παρουσιαστής, με τους δύο κακοποιούς ώστε να οργανώσουν τις δύο επιθέσεις κατά της οικίας του στον Διόνυσο. Το τηλέφωνο αυτό ενεργοποιήθηκε στις 7 Απριλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τη συνάντηση του νεαρού πληροφοριοδότη με τον Κώστα Βαξεβάνη, που του αποκάλυψε ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε χτύπημα σε βάρος του αλλά και εικονική επίθεση στο σπίτι του, ώστε να του επιστραφεί η αστυνομική δύναμη που τον φρουρούσε, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο παρουσιαστής φέρεται να τηλεφώνησε έξι φορές τους δύο κακοποιούς και τους έστειλε γραπτά μηνύματα από το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας για τις αναλύσεις, καθώς εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα προκύψουν και νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκύπτει ότι τις επίμαχες στιγμές των δύο επιθέσεων ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή του Διονύσου σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα κινητά τηλέφωνα του 43χρονου και του 48χρονου συνεργού του παρουσιαστή.

Επιπλέον, οι Αρχές εντόπισαν τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δύο ποινικοί το βράδυ της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μοτοσικλέτα βρέθηκε σε συνεργείο στα δυτικά προάστια, όπου την είχαν μεταφέρει προκειμένου να αλλοιώσουν τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά. Επίσης, κατάφεραν να εντοπίσουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο ένοπλος, ο οποίος γάζωσε την οικία του παρουσιαστή.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση