HomeHL-9Εστίαση: Αντιδράσεις για την απαγόρευση μουσικής – Δυσκολίες στο… άνοιγμα

Εστίαση: Αντιδράσεις για την απαγόρευση μουσικής – Δυσκολίες στο… άνοιγμα

Υπερτιμολογήσεις από προμηθευτές και «φυγή» εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης στο… άνοιγμα των καταστημάτων τους για την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Το έργο τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας όσων ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με την απαγόρευση της μουσικής σε όλες τις επιχειρήσεις της ετίασης.

«Το μέτρο αυτό είναι τραγικό. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που σκέφτονται να μην ανοίξουν εξαιτίας αυτού», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος Συνδέσμου Επισιτισμού – Διασκέδασης, Μαρία Αντωνακάκη.

Από χθες το απόγευμα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την παρέμβαση του κλάδου προκειμένου να μην ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο.

«Προσπαθούμε σαν κλάδος να παρέμβουμε πανελλαδικά. Ήδη έχουμε ετοιμάσει και στείλει την επιστολή μας προς τα αρμόδια υπουργεία και εκτιμώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα ισχύσει τελικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη.

Δεν προλαβαίνουν να ετοιμαστούν οι επιχειρήσεις

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

Αρκετοί επιχειρηματίες του Ηρακλείου δεν προλαβαίνουν ν’ ανοίξουν στις 3 Μαΐου καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα τόσο σε θέμα οργανωτικό όσο και σε πρακτικό, όπως οι προμήθειες.

Μάλιστα, κάποιες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να είναι έτοιμες στις 3 Μαΐου.

«Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που θα ανοίξουν μετά τις 5 Μαΐου. Δεν προλαβαίνουν να ετοιμαστούν εξαιτίας και των δύο αργιών που υπάρχουν όπως η Δευτέρα του Πάσχα αλλά και η Τρίτη που είναι η Πρωτομαγιά», επεσήμανε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Υπερτιμολογήσεις και εργαζόμενοι που τους εγκαταλείπουν

Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο πλαίσιο που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ως προς το άνοιγμα της εστίασης οι επιχειρηματίες του κλάδου καλούνται να λύσουν και άλλα ζητήματα που προκύπτουν την τελευταία στιγμή.

Ένα μεγάλο πρόβλημα αποτλεί η υπερτιμολόγηση προϊόντων από τους προμηθευτές.

«Έχουμε πρόβλημα με τους προμηθευτές που δεν προλαβαίνουν να προμηθεύσει τόσα καταστήματα. Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις προϊόντων ενώ έχουμε και πολλά προβλήματα με υπερτιμολογήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη ενώ παράλληλα εξηγεί πως οι επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει ακόμα την στήριξη για το άνοιγμα της εστίασης.

«Μετά τις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ως προς το άνοιγμα των επιχειρήσεων. Βέβαια, έδωσαν τώρα τις επιστραπτέες για να ανοίξουμε και μετά θα δώσουν το κεφάλαιο στήριξης σε όσους το δικαιούνται», υπογράμμισε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η… φυγή των εργαζομένων.

«Έχουμε εργαζόμενους που εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις με το που τελειώνουν οι αναστολές. Ουσιαστικά μας αφήνουν ξεκρέμαστους και δεν βρίσκουμε εργαζόμενους. Ο νόμος καλύπτει τον εργαζόμενο αλλά όχι τον εργοδότη κι αυτό πρέπει η Πολιτεία να το δει», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση