HomeΕΛΛΑΔΑΠαπαευαγγέλου: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας

Παπαευαγγέλου: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας

Self test πριν το πασχαλινό τραπέζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε με την ανακοίνωση των ημερίσιων κρουσμάτων.

Εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας, καθώς όπως ανέφερε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 4,5%.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς ο συνολικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην επικράτεια, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να φτάνουν τις 432 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι το ποσοστό κάλυψης είναι ιδιαίτερα υψηλό και φτάνει το 90% στην επικράτεια. Το ευχάριστο είναι ότι οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις διασωληνώσεις.

Η εικόνα αυτή δείχνει ότι βρισκόμαστε σε σταδιακή αποκλιμάκωση ωστόσο η ξεγνοιασιά αργεί ακόμα. Αν υπάρξει παραπάνω χαλάρωση τις επόμενες μέρες το επιδημιολογικό φορτίο θα επιβαρυνθεί εκ νέου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς. Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως η ταχύτητα στους εμβολιασμούς θα μας βοηθήσει να θωρακιστούμε πριν οι μεταλλάξεις δυσκολέψουν τη διαδικασία.

Αναφορικά με την «ελευθερία» που περιμένει τους εμβολιασμένους τόνισε πως πρέπει να συνεχίζουν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων στη χώρα μας παραμένει χαμηλός σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Αργότερα το καλοκαίρι θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων καθώς θα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι.

Χρειάζεται να κάνουμε χρήση της κοινής λογικής για τις επαφές μας αν έχουμε εμβολιαστεί πλήρως, ανέφερε. Δύο ζευγάρια πλήρως εμβολιασμένων μπορούν να βρεθούν σε ίδιο χώρο χωρίς να φοράνε μάσκες, αν τις προηγούμενες μέρες δεν είχαν εκτεταμένες και ασυνήθιστες κοινωνικές επαφές.

Αναφορικά με τον εκκλησιασμό, ανέφερε πως καλό είναι να γίνει τεστ πριν τις εκκλήσιαστικές δραστηριότητες , να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους και να γίνει χρήση διπλής μάσκα.

Τέλος σχετικά με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης τόνισε πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες, και να διατηρήσουμε όσο γίνεται την κοινωνική μας φούσκα.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση