HomeHL1-CultureΟ Γιάννης Λιγνάδης απαντά στους επικριτές του

Ο Γιάννης Λιγνάδης απαντά στους επικριτές του

Δεν ήταν νεποτικός ο διορισμός μου στο Εθνικό Θέατρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις επικρίσεις και στα ερωτήματα που τέθηκαν το τελευταίο διάστημα για τον διορισμό του στο Εθνικό Θέατρο απαντά μέσω δήλωσής του ο αδελφός του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Λιγνάδης.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Λιγνάδη

ὥς τι σύγγονον/ βροτοῖσι τὸν πεσόντα λακτίσαι πλέον [«είναι στη φύση των ανθρώπων να κλωτσούν με μανία αυτόν που έχει πέσει»] Αισχύλου Αγαμέμνων 884-5

«Προσφάτως περιήλθαν στη γνώση μου δύο «κλωνοποιημένα» δημοσιεύματα (tvxs 22/4/21 ανώνυμο και news247 23/4/21 Ν.Χατζηαντωνίου), τα οποία επαναφέρουν στη δημοσιότητα το ζήτημα της υποτιθέμενης μη νομιμότητας των δύο τρεχουσών συμβάσεών μου με το Εθνικό Θέατρο (στη θέση του διδάσκοντος το μάθημα του Αρχαίου Δράματος στην Δραματική Σχολή και του επιστημονικού συμβούλου στο Τμήμα Δραματολογίου με αντικείμενο το αρχαιόθεμο δράμα στην Ερευνητική Σκηνή) με περιεχόμενο δυσφημιστικό και συκοφαντικό προς το πρόσωπό μου, εφόσον με παρουσιάζουν ως κατέχοντα παρανόμως τις εν λόγω θέσεις αλλά και ως παρανόμως παραμένοντα σε αυτές.

Αμφότερα φέρουν έκτυπα τη σφραγίδα του νέου δημοσιογραφικού «μορφώματος» των καιρών: της στρατευμένης, τοξικής γραφής που δια της στοχοποίησης και συκοφάντησης «δολοφονεί» συστηματικά προσωπικότητες και υπολήψεις· και όλα αυτά με το εύσχημο –πλην επίπλαστο– πρόσχημα της μάχιμης, αντισυστημικής και «φιλέρευνης» δημοσιογραφίας που στοχεύει στη «διαφάνεια» και στην «εξυγίανση», εν προκειμένω των αυτοάνοσων και δυσίατων νοσημάτων του Ελληνικού Θεάτρου και εν γένει του καλλιτεχνικού κόσμου.

Αναλογιζόμενος την «ασθένεια» της θέσης μου έναντι της μεθοδευμένης, πολυμέτωπης και ασύμμετρης επίθεσης που δέχεται τον τελευταίο καιρό το όνομα της οικογενείας μου και εγώ προσωπικά, καθώς και το γεγονός ότι δεν διαθέτω ούτε δημοσιογραφικό βήμα, ούτε κοινωνικά δίκτυα, ούτε κομματικό έρεισμα, ούτε οπαδικό κοινό, ούτε ακτιβιστικές στρατιές, δεν θα έμπαινα στην περιπέτεια να συντάξω την παρούσα, εάν ο περί του ονόματός μου «ντόρος» δεν είχε φτάσει για δεύτερη φορά (!) στις αίθουσες της Βουλής.

Το σύνολο των ερωτήσεων των 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντηθεί αρμοδίως από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ν. Γιατρομανωλάκη και επί του τύπου και επί της ουσίας. Επειδή ωστόσο φρονώ ότι η φύση των ερωτήσεων αλλά και των απαντήσεων δεν διαφωτίζει επαρκώς κάποιες ευαίσθητες πτυχές του ζητήματος (sc. της δήθεν παράνομης πρόσληψής μου κατά την περίοδο που διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο αδελφός μου Δημήτρης Λιγνάδης) προβαίνω στα ακόλουθα. Οι ερωταποκρίσεις που διατυπώνω, αν και αφορμώνται από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και το διακείμενο τους, δεν απευθύνονται τόσο στους συντάκτες και τους εντολείς τους όσο στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση