HomeΓΝΩΜΕΣΚαλό Πάσχα χωρίς ψευτομαγκιές και συγκρουσιακές διολισθήσεις

Καλό Πάσχα χωρίς ψευτομαγκιές και συγκρουσιακές διολισθήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Αρκετά «μαζεμένοι» σε δηλώσεις, εμφανίσεις, παρεμβάσεις και διάφορες άλλες  «προωθητικές» ενέργειες είναι τις τελευταίες ημέρες  οι επαγγελματίες πλέον «διαμορφωτές κλίματος»   της καθημερινότητάς μας  με αποτέλεσμα να …δυσκολεύονται να βγάλουν θέματα ( ή καλύτερα «θέματα») τα Μ.Μ.Ε. Ας είναι καλά ο αμήχανος Ερντογάν που όλο και κάπως τροφοδότησε την ειδησεογραφία με τις κορώνες του.

Έτσι, η δήλωση του πρώην Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη ότι «Με πρόσωπα σαν τον «εκκαθαριστή» Τζανακόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει χρόνια στην αντιπολίτευση»  να έχει ξεχωρίσει, αφού όμως προηγήθηκε  η αιφνιδιαστική «κουμπουριά» του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει «εκκαθαρίσεις» στον Δημόσιο τομέα, όταν επανέλθει στην εξουσία.

Βεβαίως ο Τζανακόπουλος μόνο  «Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό» δεν έβαλε με τις δηλώσεις περί εκκαθαρίσεων στη δημόσια διοίκηση, στην περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία προφανώς γιατί  περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση  ουδόλως συζητείται οπότε…. «άσ’ τον να λέει».

Φράσεις όπως «Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν» προκαλούν αμηχανία μέχρι και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ .

Βεβαίως ο Γιώργος Φλωρίδης έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο «εχθρό» του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως του Αλέξη Τσίπρα αλλά οι δηλώσεις του, πάντα στο ίδιο κλίμα, μόνον ερωτήματα του τύπου «που το πάει τώρα αυτός;» μπορούν να προκαλέσουν.

Και ευτυχώς που στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί κάποια λογική , με μια ανακοίνωση ότι «Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου, στη γραμμή Πολλάκη –Τσίπρα δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία».

Είτε τα ξεσπάσματα Πολλάκη,  Τζανακόπουλου, είτε -τέλος- Φλωρίδη, δεν απασχολούν σοβαρά την κυβερνητική παράταξη που καλά κάνει και τους αφιερώνει ανακοινώσεις 3-4 γραμμών. Υπό την προυπόθεση ότι κάποιοι στην κυβέρνηση, αφιερώνουν κάποιο χρόνο για να διερευνήσουν τι συμβαίνει και γιατί γίνονται τέτοιες δηλώσεις.

Επιτρέψτε μου και κλείσω αρθρογραφικά  τον Απρίλιο  με ένα σοβαρό, υπαρκτό, τεράστιο, επίμονο, «ψυχοβγαλτικό» ερώτημα που απασχολεί χρόνια τους χέφρονες Έλληνες, ανεξαρτήτως  κόμματος που υποστηρίζουν : Θα ασχοληθεί κάποτε, κάποιος με τα ανυπέρβλητα προβλήματα των χιλιάδων, δεκάδων χιλιάδων τυφλών στις  αναγκαστικές συναλλαγές τους με τις τράπεζες;

Είναι δυνατόν  να μη υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ  αρμόδιος  που να ενδιαφέρεται να μελετήσει τα αιτήματα και τα προβλήματα, να ακούσει τη γνώμη και τις προτάσεις των ίδιων των τυφλών και να διορθώσει την κατάσταση;

Μα κι αν δεν υπάρχει κανένας  υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας, σύμβουλος του πρωθυπουργού που να θέλει να το δει», να το ψάξει, να το διορθώσει, γιατί δεν «βγαίνει μπροστά» κάποια από τις «Μεγάλες» Τράπεζες  που να πάρει την πρωτοβουλία; Κι ας συγκρουστεί βρε αδελφέ!

Εντάξει, γίνονται βελτιωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση για άτομα με αναπηρία. Εντάξει, γίνονται κάποιες προσπάθειες στα ΚΕΠ.

Αλλά πώς είναι δυνατόν τη σκέψη για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς  για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα να την κάνει – και να την υλοποιεί-  ο δήμαρχος ενός , αγαπημένου και πανέμορφου αλλά  μικρού νησιού, τη Σκιάθο, ο Θοδωρής Τζούμας και όχι –ας πούμε- η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης  που θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να φτιάξουν είκοσι, τριάντα, σαράντα  Ειδικές Παιδικές Χαρές;

Κατά τ΄άλλα , περιμένουμε από τον  μέσο Έλληνα, τώρα, τον όμορφο  Μάιο να δείξει κάποια σοβαρότητα, κάποια «καλή διαγωγή» και να σταματήσει τις  «κουραδομαγκιές»  για να κοροιδέψει με φτηνά τεχνάσματα την αστυνομία και το Κράτος αφού πλέον έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι οι μαγκιές και τα φτηνά τεχνάσματα, μόνο τον ίδιο βλάπτουν και το περιβάλλον του.

Καλό Πάσχα

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση