HomeΚΡΗΤΗΣωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Απεργία στις 6 του Μάη

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Απεργία στις 6 του Μάη

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απεργία απαντάνε στην «αντεργατική επίθεση» όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ για τις 6 του Μάη. Όπως αναφέρουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του προεδρείου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν δυναμικό παρόν προκειμένου να ΄στείλουν ένα μήνυμα στην κυνβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να την καταργήσει.

Θα απαντήσουμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι εφημερίες των γιατρών, οι σερί βάρδιες των υγειονομικών, τα χρωστούμενα ρεπό, να είναι στη διάθεση της υπηρεσίας, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, κ.α.

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση.
Θα απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.
Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
• Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
• Ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
• Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση