HomeΕΛΛΑΔΑΕγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η «Νέα Δομή» των Ενόπλων Δυνάμεων

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η «Νέα Δομή» των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις 10.30 το πρωί ξεκίνησε η τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, του κυβερνητικού συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο τρέχοντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση της νέα δομής των ενόπλων δυνάμεων, που περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες.

Η πρώτη είναι η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, που πρόκειται για την ένταξη του σώματος των Ειδικών Δυνάμεων υπό την άμεση εποπτεία του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων θα έχει έδρα στην Νέα Πέραμο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ολοκλήρωσης των νέων εγκαταστάσεων, όπως είχαμε παρουσιάσει στο enikos.gr, με αναλυτικό ρεπορτάζ πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr όλες οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό εγκρίθηκαν παμψηφεί. Σε ό,τι αφορά το θέμα δημιουργίας προβλήτα στον Βόλο για τον κατάπλου των αρματαγωγών, που πλέον μεταφέρονται από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας εκεί, ώστε να χρησιμοποιούνται άμεσα από την 32η ταξιαρχία πεζοναυτών, δεν συζητήθηκε, αφού ήδη έχει εγκριθεί όπως και το ζήτημα επέκτασης του 2ου ναυστάθμου στην Σούδα των Χανίων, ο οποίος θα χρησιμεύσει για την δημιουργία του Στόλου Μεσογείου, αφού θεωρείται πώς δεν αλλάζει την υπάρχουσα δομή του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση