HomeHL-GreeceΕμβόλιο AstraZeneca: Ποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα το κάνουν

Εμβόλιο AstraZeneca: Ποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα το κάνουν

Η πλατφόρμα άνοιξε για τους 30-39, τη Μ. Πέμπτη ανοίγει για 40-44

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 30 – 39 ετών και 40 -44. Οι πρώτοι που θα δώσουν το «καλό παράδειγμα» είναι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην Κύπρο, όπου με εξαίρεση εκείνους που είχαν ήδη εμβολιαστεί λόγω ωριμότητας ηλικίας όλα τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσήλθαν μαζικά να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουν το μήνυμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-39 άνοιξε χθες το βράδυ, για τους 40-44 θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη και θα ακολουθήσει το Μεγάλο Σάββατο ο προγραμματισμός των ραντεβού για άτομα ηλικίας 45 έως 49 ετών. Οι δύο πρώτες ηλικιακές ομάδες θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με AstraZeneca και η τρίτη ομάδα και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.  Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε τη θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά στάση αναμονής όσον αφορά τα εμβόλια ιικού φορέα –όπως είναι της AstraZeneca και της Johnson & Johnson– για τις εγκύους ή τις γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άμεσα, τουλάχιστον έως ότου υπάρξουν επαρκή δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτη ασφάλειά τους κατά την κύηση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση