HomeHL-9Μεταβίβαση ακινήτου στο γηροκομείο: Τι αναφέρει συγγενής ηλικιωμένης με άνοια

Μεταβίβαση ακινήτου στο γηροκομείο: Τι αναφέρει συγγενής ηλικιωμένης με άνοια

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο επίκεντρο των ερευνών των αστυνομικών αρχών βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες υποθέσεις μεταβιβάσεων ακινήτων στο γηροκομείο Χανίων όπου – όπως έχει καταγγελθεί – έχασαν την ζωή τους μέσα σε ένα χρόνο 64 άνθρωποι.

Μία από τις υποθέσεις που ερευνάται είναι η περιουσία μίας ηλικιωμένης τροφίμου που έπασχε από άνοια και έμενε στη Μονάδα την περίοδο 2013-2017. Σε αυτό το διάστημα φαίνεται με ειδικό πληρεξόυσιο η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου να πούλησε το ακίνητο της ηλικιωμένης που είχε αντικειμενική αξία 170.000 ευρώ σε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος έναντι 50.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν με μετρητά στην ανοιακή ηλικιωμένη.

Συγγενής της ηλικιωμένης, μιλώντας στο cretapost, ανέφερε πως ξαφνικά είδε να γίνονται εργασίες στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο μετατράπηκε σε πολυτελέστατο σπίτι.

«Το συγκεκριμένο σπίτι το εβλεπα καθημερινά καθώς ήταν στο δρόμο μου όταν πήγαινα να δω τα παιδιά μου. Πρέπει να ήταν γύρω στο 2015 όταν περνώντας μία μέρα είδα ότι γίνονταν εργασίες. Μάλιστα, μέσα σε λίγο χρόνο χτίστηκε ένα υπερπολυτελέστατο σπίτι. Μία μέρα είδα ένα ενοικιαστήριο στο σπίτι και εργάτες απ’ έξω. Ρώτησα τον εργάτη αν το σπίτι ενοικιάζεται. Μου είπε ναι. Τον ρώτησα πόσο, δεν ήξερε και τον ρώτησα αν μπορώ να το δω και μου είπε να πάρω έναν κύριο για να κανονίσω ραντεβού να το δω. Δεν έκανα κάποια κίνηση από εκεί και πέρα. Η συγγενής μου ήταν εκείνη την περίοδο τρόφιμος στο γηροκομείο και έπασχε από άνοια», ανέφερε η συγγενής της ηλικιωμένης η οποία αναρρωτιέται πώς έγινε η μεταβίβαση του ακινήτου από άνθρωπο που έχει άνοια.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ακίνητο μεταβιβάστηκε γι’ αυτό και διενεργούνται τώρα κάποιες ενέργειες από τις αρχές. Η συγγενής μου όμως έπασχε από άνοια; Πώς υπέγραψε λοιπόν οποιοδήποτε χαρτί. Εικάζω ότι της το πήγαν, το υπέγραψε χωρίς να γνωρίζει τι κάνει», επισημαίνει η συγγενής της ηλικιωμένης.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο Χανίων

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο Χανίων μετά τις καταγγελίες συγγενών θανόντων ηλικιωμένων που υπήρξαν τρόφιμοι εκεί.

Οι έρευνες στρέφονται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Η δεύτερη έχει να κάνει σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ με περίεργες μεταβιβάσεις είτε σε φιλικά προς το ίδρυμα πρόσωπα είτε προς την εκκλησία από ανθρώπους που μετά τη μεταβίβαση κατέληξαν στο ίδρυμα. Επίσης, υπάρχει μια καταγγελία και για εμπλοκή αστυνομικών, την οποία ερευνούν οι αρχές.

Οι καταγγελίες για υποχρεωτικές αλλαγές διαθήκης

Συγγενείς τροφίμων μίλησαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ για κακοποίηση των δικών τους ανθρώπων, αλλά και για υποχρεωτικές αλλαγές διαθήκης, ενώ η διοίκηση της δομής επιμένει να αρνείται όλες τις κατηγορίες, καταθέτοντας μάλιστα αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. «Νοσηλεύτηκε στο γηροκομείο- Άουσβιτς, σε αθλία κατάσταση, την επισκεπτόμουν και έβλεπα τραγικές εικόνες, δεμένους ανθρώπους, θα καταθέσω και φωτογραφίες», δήλωσε χαρακτηριστικά συγγενής θύματος.

Έξω από το κατώφλι του εισαγγελέα, συγγενής ηλικιωμένης που πέθανε στο γηροκομείο των Χανίων, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως της άρπαξαν την περιουσία, ενώ η γυναίκα είχε άνοια, καθώς είχε περάσει δύο εγκεφαλικά.

«Έχω έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην ιεραρχία της Κρήτης, μεσολάβησε ώστε η περιουσία της … μου, η οποία ήταν σε αρχική άνοια, και με δύο εγκεφαλικά στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε σε μονές και γενικότερα στην εκκλησία της Κρήτης», σημείωσε ο συγγενής της άτυχης γυναίκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό σύμφωνα με πληροφορίες του οποίου η η εν λόγω περιουσία μεταβιβάστηκε στην Εκκλησία, σε Μητροπόλεις και Μονές.

Tι δήλωσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνος:

«Υπήρξαν κάποιες αναφορές από Μέσα για εμπλοκή της εκκλησίας με τρόφιμο του γηροκομείου Υπήρξε κάποια δωρεά, κάνουν λόγο για μία ηλικιωμένη με την οποία είχαν προσωπικές σχέσεις και εκείνη ήθελε οικειοθελώς με σώας τας φρένας και νομίμως να γράψει κάποια περιουσιακά της στοιχεία στη Μονή».

Δεν έχει καμία σχέση η τοπική Εκκλησία με το γηροκομείο που αναφέρεται στα Μέσα τις τελευταίες ημέρες. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Μητροπόλεως.

Από κει και πέρα όσον αφορά τα άλλα θέματα που έχουν ακουστεί είναι θέματα που θέλουν περισσότερη έρευνα και δεν μπορεί ο καθένας να εκφράζεται κατά της τοπικής εκκλησίας αυτές τις μέρες.

Πρόκειται για μία γυναίκα την οποία στα τελευταία της ζωής της την ανέλαβε η τοπική εκκλησία βοηθώντας πάρα πολύ πληρώναμε περίπου 1200 ευρώ σε κάποια δομή ηλικιωμένων που χρειαζόταν για να μπορέσει να φιλοξενηθεί. Δεν έγινε όμως κανένα συμβόλαιο μέσα σε γηροκομείο . Όλα έγιναν στο νοσοκομείο πριν πάει δηλαδή στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Είχε σώας τας φρένας και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Είχε ένα ενοίκιο γύρω στα 600 700 ευρώ τα υπόλοιπα τα έβαζε η τοπική εκκλησία για όσο καιρό χρειάστηκε να φιλοξενηθεί στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και ανέλαβε και όλα τα υπόλοιπα κηδεία κλπ.»

Από πλευράς του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός ξεκαθάρισε οτι:

Εμείς, μη θέλοντας να βεβηλώσουμε τη μνήμη μιας ευεργέτιδος της Μητροπόλεςως τόσα χρόνια σιωπούσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε μιλήσει και να είχαμε κινηθεί νομικά κάτι το οποίο πρέπει νομίζω τώρα να κάνουμε γιατί κατά την ημέρα της κηδείας της υπήρξαν πάρα πολλοί θεατρινισμοί. Υπάρχει συμβολαιογράφος η οποία συνέταξε τη διαθήκη της μέσα στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα λοιπόν την πήραν 3 ή 4 οικογένειες στην Καϊνα κάθισε ένα – ενάμιση μήνα δεν την άντεχαν γιατί ήταν πολύ διεγερτική. Αυτά που άφησε στην εκκλησία, να τους τα άφηνε. Εμείς δε ζητήσαμε τίποτε με το έτσι θέλω».

Δείτε εδώ την καταγγελία της δικηγόρου που έχασε τον πατέρα της 

Διαφήμιση
Διαφήμιση