HomeΕΛΛΑΔΑΜανώλης Κεφαλογιάννης«Στην Τουρκία δεν υπερασπιστήκαμε τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης που πιστεύουμε και υπηρετούμε»

Μανώλης Κεφαλογιάννης«Στην Τουρκία δεν υπερασπιστήκαμε τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης που πιστεύουμε και υπηρετούμε»

Η επίσκεψη στην Τουρκία δεν ήταν μία επιτυχημένη επίσκεψη. Δεν είμασταν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μανώλης  Κεφαλογιάννης σε παρέμβασή του στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόσφατη επίσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Τουρκία τόνισε μεταξύ άλλων.

  •           Η επίσκεψη στην Τουρκία δεν ήταν μία επιτυχημένη επίσκεψη. Δεν είμασταν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων.
  •           Δεν είμαστε ειλικρινείς και σαφείς για το ποια σχέση θέλουμε να έχουμε με την Τουρκία.
  •           Η Τουρκία δεν σέβεται τις Αρχές και τις Αξίες που εμείς πιστεύουμε και υπηρετούμε.
  •           Και εμείς δεν υπερασπιστήκαμε σθεναρά τις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Αναλυτικά η παρέμβαση:

Η επίσκεψη στην Τουρκία δεν ήταν μία επιτυχημένη επίσκεψη. Δεν είμασταν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων. Ούτε καν οι διαχειριστές τους.

Ήταν προφανής η αμηχανία σε όλα τα επίπεδα και αυτό γιατί δεν είμαστε ειλικρινείς και σαφείς για το ποια σχέση θέλουμε να έχουμε με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρωταγωνιστές, εμείς είμαστε απλοί διαχειριστές των γεγονότων.

Στην Ευρώπη πιστεύουμε στις Αξίες της Δημοκρατίας. Στο Κράτος Δικαίου. Στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στις θρησκευτικές ελευθερίες. Στο Διεθνές Δίκαιο. Στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Η Τουρκία δεν σέβεται τις Αρχές και τις Αξίες που εμείς πιστεύουμε και υπηρετούμε. Και εμείς δεν υπερασπιστήκαμε σθεναρά, κύριε Μισέλ και κυρία φον ντερ Λάιεν, τις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση