HomeHL-9Τζανάκης: 400 με 500 νεκροί από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα μέχρι τέλη Μαΐου

Τζανάκης: 400 με 500 νεκροί από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα μέχρι τέλη Μαΐου

Τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30% - 35%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ανέφερε πως για αρκετό καιρό ακόμα, θα έχουμε 500 νεκρούς την εβδομάδα.

«Προβλέπουμε ότι μέχρι τις 20 με 25 Μαΐου θα είναι 400 με 500 νεκροί από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα. Αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν θα έχουμε πισωγύρισμα με το άνοιγμα της εστίασης»

Όσο για το αν θα έχουμε «πισωγύρισμα» με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, φάνηκε αρνητικός τονίζοντας πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο «για μια σειρά από λόγους: Ο ιός θα πέσει έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι χειμωνιάτικος. Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο».

Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού, «δεν νομίζω ότι θα το δούμε το επόμενο διάστημα κι αυτό διότι δείχνουν να τηρούνται τα μέτρα όπως στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με όρους ιατρείου. Λειτουργεί τρίτη εβδομάδα και δεν είδαμε αύξηση των κρουσμάτων, αντιθέτως έχουμε μείωση».

Τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30% – 35%

Σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, έχουμε ήδη «χτίσει» ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30% – 35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.

«Κάποιος που έχει κάνει δύο διαδοχικά self test, για παράδειγμα σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ασφαλές να βρεθεί με άλλους ανθρώπους για το τραπέζι του Πάσχα», σχολίασε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας και γενικότερα, σε σχέση και με το άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες εβδομάδες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση