HomeHL-CultureΟσκαρ 2021: Η απονομή αλλάζει στέγη λόγω κορωνοϊού

Οσκαρ 2021: Η απονομή αλλάζει στέγη λόγω κορωνοϊού

Πώς θα διεξαχθεί η τελετή την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H 93 απονομή της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ, η τελετή για τα Όσκαρ 2021, αναμένεται να είναι διαφορετική από πολλές απόψεις.

Πρώτη και κυριότερη, η διοργάνωση, που έχει τροποποιηθεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, μπορεί τα Όσκαρ 2021 να μην επέλεξαν την τηλε-τελετή, όπως για παράδειγμα έγινε με την απονομή των Χρυσών Σφαιρών, ωστόσο οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού παραμένουν. Η δεύτερη έχει να κάνει με τα προγνωστικά που θέλουν τις φετινές διακρίσεις να αγκαλιάσουν την διαφορετικότητα όσο ποτέ στο παρελθόν.

Έτσι, οι διάσημοι προσκεκλημένοι καλούνται από τους διοργανωτές των Όσκαρ 2021 να μην φορούν μάσκες όσο γράφουν οι κάμερες, το βράδυ της 25ης Απριλίου, ωστόσο τους ζητείται ευγενικά να το κάνουν όσο η τελετή βρίσκεται σε διαφημίσεις ή παρουσιάζει εμβόλιμα βίντεο.

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι το βράδυ της Κυριακής της 25ης Απριλίου στην απονομή των Όσκαρ 2021 δεν θα είναι αναρίθμητοι όπως έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το κοινό που θα βρίσκεται ζωντανά στο Λος Άντζελες θα είναι το πολύ ως 170 άτομα, με όλους τους προσκεκλημένους να υποβάλλονται σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στον χώρο της απονομής.

Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, ανακοίνωσε ήδη από το Μάρτιο ότι η τελετή θα διεξαχθεί σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες, περίπου 12 χιλόμετρα από το Dolby Theater όπου διεξάγονται παραδοσιακά οι τελετές.

Ο σταθμός Union Station, διάσημος για την αρχιτεκτονική του ισπανικού αποικιακού στυλ, αναμένεται να επιτρέψει στην πλειάδα των αστέρων να συμμετάσχουν στο γκαλά, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ 2021 θα σκηνοθετήσει για έκτη φορά ο Γκλεν Γουάις, μετρ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με την παραγωγή να αποδίδεται στον Στίβεν Σόντερμπεργκ,σκηνοθέτη της ταινίας Contagion. «Το σχέδιό μας είναι, για φέτος, τα Όσκαρ να μοιάζουν σε μια ταινία, όχι σε ένα τηλεοπτικό θέαμα», εξήγησε ο Σόντερμπεργκ και οι άλλοι παραγωγοί σε δελτίο τύπου.

Η επιστολή στους αστέρες του Χόλιγουντ για τα Όσκαρ 2021

Με επιστολή που εστάλη σε όλους τους υποψήφιους αποκαλύπτεται πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην τελετή ψηφιακά, όπως έγινε στην τελετή των Χρυσών Σφαιρών, στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία κατέγραψε καταστροφικά νούμερα τηλεθέασης.

«Θα κάνουμε τα μέγιστα για να προσφέρουμε μια ευχάριστη και ασφαλή σε όλους όσοι θα προσέλθουν αυτοπροσώπως, βραδιά, όπως και στα εκατομμύρια κινηματογραφόφιλους παγκοσμίως και έχουμε την αίσθηση ότι το να το κάνουμε αυτό ψηφιακά θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα», γράφουν οι παραγωγοί.

Απευθυνόμενοι στους αστέρες που θα ανταποκριθούν στην πρόκληση να πάνε στον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station για μια «ευχάριστη» βραδιά, τους διαβεβαιώνουν ότι θα υποβληθούν εκεί σε τεστ ανίχνευσης της Covid-19, προκειμένου να έχουν τα αποτελέσματα «εντός ενός λεπτού».

Η τελετή απονομής των Όσκαρ 2021 φαίνεται να αντλεί έμπνευση από εκείνη των βραβείων Grammy, που οργανώθηκε με επιτυχία τον Μάρτιο στο Λος Άντζελες και διεξήχθη μεταξύ ενός κλειστού σκηνικού και ενός ανοικτού χώρου όπου οι σταρ παραλάμβαναν τα βραβεία τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση