HomeΥΓΕΙΑRostec: Ετοιμάζεται να καταχωρίσει μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι το 2022

Rostec: Ετοιμάζεται να καταχωρίσει μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι το 2022

Όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κρατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Rostec ετοιμάζεται να καταχωρίσει το δικό της μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι τις αρχές του 2022.

«Ναι, πρέπει να υπάρχουν πολλά εμβόλια. Ως προς το δικό μας, θα χρειάζεται μόνο μια δόση, αντί για δύο. Ευελπιστώ πως στα τέλη αυτού του έτους, ίσως αρχές του ερχόμενου, θα είμαστε σε θέση να καταχωρίσουμε το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μιλώντας στο δίκτυο Rossiya 1.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει ήδη κατοχυρώσει τρία εμβόλια κατά της COVID-19, το Sputnik V, το EpiVacCorona και τον περασμένο Φεβρουάριο το CoviVac.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία σκοπεύει και παράξει 88 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού έως κα τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων και 83 εκατ. δόσεις του Sputnik V και 5,4 εκατ. δόσεις του EpiVacCorona.

Όπως άλλωστε είχε διαμηνύσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του προς το κοινοβούλιο την Τετάρτη, όπου παρουσίασε το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία, η ανάπτυξη ήδη τριών εμβολίων κατά της COVID-19 από τη Ρωσία καταδεικνύει τις ολοένα και μεγαλύτερες επιστημονικές δυνατότητες της χώρας.

Pronews