HomeΕΛΛΑΔΑΚύπρος: Η Εκκλησία δεν θα υπακούσει στα κορωνο-μέτρα για τη Μ. Εβδομάδα

Κύπρος: Η Εκκλησία δεν θα υπακούσει στα κορωνο-μέτρα για τη Μ. Εβδομάδα

«Η Κυβέρνηση την Εκκλησία να την αφήσει ήσυχη. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν αυστηροί. Το δηλώνω απερίφραστα δεν θα υπακούσουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εκκλησία δε θα υπακούσει στην απόφαση της Κυβέρνησης, καθώς η Εκκλησία από την αρχή ήταν αυστηρή στην τήρηση των μέτρων, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

«Ως εκκλησία από την αρχή ήμασταν πολύ αυστηροί και έλεγα πάντοτε δε θα δεχόμαστε κανένα μέσα στους ναούς αν δεν έχουν τη μάσκα τους, ο ένας θα έχει απόσταση από τον άλλο περίπου 3 με 4 τετραγωνικά μέτρα», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Κάλεσε δε την Κυβέρνηση και τους ειδικούς να απαντήσουν εάν οι πιστοί φορούν μάσκα και έχουν αυτή την απόσταση μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια και αν όντως μπορούν τότε ο ίδιος συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εάν όμως δε μεταδίδουν, συμπλήρωσε, απορώ γιατί η Κυβέρνηση παίρνει αυτή την απόφαση και δηλώνω απερίφραστα ότι δε θα υπακούσουμε.

«Εμείς θα καλούμε τους πιστούς μας εις τους ναούς, θα κρατούμε αυτές τις αποστάσεις και δε θα επιτρέπουμε χωρίς τη μάσκα. Η Κυβέρνηση την Εκκλησία να την αφήσει ήσυχη. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν πάντοτε αυστηροί.

Το δηλώνω απερίφραστα δεν θα υπακούσουμε. Και παρακαλώ να αλλάξουν την απόφαση για την Εκκλησία. Υπάρχει δικαιοσύνη, να μας πάρουν στη δικαιοσύνη», σημείωσε.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για γενικευμένο lockdown δύο εβδομάδων στην Κύπρο, η Κυβέρνηση διευκρίνισε ότι:

«Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για το COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας.

Επιτρέπεται επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί.

Υπενθυμίζεται ότι, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στις 9.00 μ.μ.

Νοείται ότι, σε σχέση με την απόφαση για την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου ισχύουν τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση