HomeHL-TOPΧαλάει ο καιρός – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Χαλάει ο καιρός – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρα από την Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και τοπικά, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και την Ήπειρο θα έχουμε βροχερό καιρό, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην κεντρική και νότια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με διάσπαρτες μπόρες ενώ έντονη θα είναι και η θολούρα από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Προχωρώντας στη μέρα, περισσότερο άστατος θα παραμείνει ο καιρός στην κεντρονότια ηπειρωτική χώρα, όπου θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 6 βαθμούς στα πιο ψυχρά μέρη της χώρας ενώ το μεσημέρι δεν θα έχουμε μεγάλη άνοδο λόγω και των φαινομένων, που θα επικρατούν και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 15-16 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία Θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση