HomeHL-WorldΕνθουσιασμένος ο Μπάιντεν με τις επισημάνσεις Πούτιν για το κλίμα

Ενθουσιασμένος ο Μπάιντεν με τις επισημάνσεις Πούτιν για το κλίμα

Ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε από την έκκληση που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην διάσκεψη κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Ο Πούτιν έκανε λόγο για κοινές προσπάθειες που θα έχουν ως στόχο τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, παρατηρήσεις που κάνουν τον Αμερικανό ομόλογό του να ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη Ρωσία στον τομέα αυτό.

Κι αυτό παρά την μικρή παραφωνία, κατά τη χθεσινή ημέρα της συνόδου κορυφής, όταν το βίντεο με την τοποθέτηση του Εμανουέλ Μακρόν και ο λόγος δόθηκε στον Ρώσο πρόεδρο, που έδειχνε σαστισμένος από την τεχνική αστοχία.

Μεγάλη πρόοδος στις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή

Ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας κατά την δεύτερη ημέρα της on-line συνόδου κορυφής για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ότι έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αλλά θα χρειασθούν περισσότερες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια.

«Όταν επενδύουμε στην ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και στις υποδομές, δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. Εχθές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε έναν νέο στόχο για σχεδόν τη διπλάσια μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σκοπός της διακυβέρνησης Μπάιντεν είναι να σηματοδοτήσει την επάνοδο της χώρας του στον αγώνα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και να δώσει ώθηση στον υπόλοιπο κόσμο να «ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες του».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση