HomeΕΛΛΑΔΑMeToo: Έντεκα καταγγελίες στο ΣΕΗ για τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων

MeToo: Έντεκα καταγγελίες στο ΣΕΗ για τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων

Οι κατηγορίες αφορούν σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το όνομα ενός ακόμη προσώπου που δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο, έχοντας μάλιστα και σημαντικό θεσμικό ρόλο, προστίθεται στη λίστα του ελληνικού #MeToo. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών πρόκειται για τον σεναριογράφο και σημερινό Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά εναντίον του οποίου έχουν γίνει σειρά καταγγελιών από γυναίκες ηθοποιούς.

Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε σε συνέχεια της γενικής συνέλευσης του ΣΕΗ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υποβλήθηκε στο Σωματείο μας και δεύτερη ομαδική καταγγελία κατά του σεναριογράφου, Προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά, από οκτώ ( 8 ) καταγγέλλουσες ηθοποιούς. Για τον ίδιο καταγγελλόμενο είχαν υποβληθεί και άλλες τρεις (3) καταγγελίες από άλλες καταγγέλλουσες. Όλες οι καταγγέλλουσες, συνολικά έντεκα (11), περιγράφουν και σε αυτή την περίπτωση μοτίβο συμπεριφοράς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, μεταξύ των ετών 2004 – 2017, ο καταγγελλόμενος, δελεάζοντας τις συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, προέβαινε σε πράξεις που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία».

Ο φάκελος με τις 11 καταγγελίες εναντίον του Αλέξανδρου Κακαβά κατατέθηκε σήμερα στις εισαγγελικές αρχές από τον Πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα.

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς είναι βραβευμένος σεναριογράφος. Στην εργογραφία του συμπεριλαμβάνονται τα σενάρια γνωστών τηλεοπτικών σειρών μεταξύ των οποίον «Ο Κόκκινος Κύκλος», «Τολμηρές Ιστορίες», «Οι Φιλενάδες» κ.α. Παράλληλα έχει γράψεο και σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες όπως οι «Deep End», «Άνεμος Πάνω από την Πόλη», «Βίος και Πολιτεία», «Η Κούκλα», «Να μ΄αγαπάς», «Τέλος Εποχής» (Βραβείο Σεναρίου στο 35ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1994, Κρατικό Βραβείο Σεναρίου 1994), «Η υπόσχεση»( Κρατικό βραβείο ποιότητας 2005),«Το μυστικό του Νοέμβρη», «Χαμένος Παράδεισος» κ.α.

Έχει επίσης ασχοληθεί εντατικά και με το ντοκιμαντέρ βάζοντας την υπογραφή του σε πολυάρυθμες δουλειές που προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση. Ανάμεσά τους τα ντοκιμαντέρ «Η Απελευθέρωση της Σάμου», «Καβάφης», «Μνήμη μου σε λένε Πόντο», «Αλέξανδρος ο Μέγας», «Εμείς, οι Έλληνες», «Όλυμπος»κ.α.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση