HomeΕΛΛΑΔΑΚουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε οριστικά την αίτηση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Κουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε οριστικά την αίτηση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Η αίτηση του μέλους της 17Ν απερρίφθη ως απαράδεκτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, την αίτηση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, όπως και άλλες διοικητικές πράξεις.

Η αίτηση του μέλους της 17Ν απερρίφθη ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο με την υπ΄ αριθμ. 582/2021 απόφασή της, αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την νομοθεσία και αφού έλαβε υπόψή της τη νομολογία του δικαστηρίου, έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες με την κρινόμενη αίτηση πράξεις και παράλειψη εκφεύγουν της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το λόγο δε αυτόν η εν λόγω αίτηση απερρίφθη ως απαράδεκτη και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Ακόμη, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι «κατά την ειδικότερη έννοια του άρθρου 96 παρ. 1 του Συντάγματος, τα ποινικά δικαστήρια, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι, είναι αρμόδια για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων τόσο κατά το στάδιο της προδικασίας και της κύριας ενώπιόν τους διαδικασίας, όσο και κατά το στάδιο της εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων και της έκτισης των ποινών που επιβάλλονται με αυτές, κατά το οποίο ολοκληρώνεται η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης από την άποψη της πραγματοποίησης της ποινικής αξίωσης της πολιτείας, καθώς και από την άποψη της ειδικής πρόληψης των εγκλημάτων στο πρόσωπο του καταδίκου».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση