HomeHL-9Κεραμέως για Πανεπιστήμια: Στις 20 Μαΐου οι κατατακτήριες

Κεραμέως για Πανεπιστήμια: Στις 20 Μαΐου οι κατατακτήριες

Πώς θα γίνουν οι πρακτικές των φοιτητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε περισσότερες απαντήσεις σχετικά με την τρέχουσα σχολική χρονιά ενώ αναφέρθηκε και στα Πανεπιστήμια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε τις ημερομηνίες – κλειδιά, αναφερόμενη πως στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, τονίζοντας πως για όλους τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά τα self tests.

Αναλυτικές οδηγίες για τα self tests πριν από το άνοιγμα των σχολείων

Και όπως ανέφερε, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στη συνέχεια, πριν από το άνοιγμα των σχολείων. Όσο για την επόμενη σχολική χρονιά και αν θα ξεκινήσει νωρίτερα, είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις.

Για τα voucher για αγορά tablet και laptop, είπε ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες τα έχουν προμηθευτεί. Όσο για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, «ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, έχει εμβολιαστεί το 58%».

Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου

Επίσης, αναφέρθηκε και στα Πανεπιστήμια, εξηγώντας πως οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, ενώ το Εαρινό Εξάμηνο θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα, οι πρακτικές των φοιτητών αναμένεται το «πράσινο φως» από την Επιτροπή των Ειδικών.

Τέλος, σχετικά με τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πλέον επιτρέπονται και θα γίνονται δια ζώσης. Αντίθετα, στα ΙΕΚ τα μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση