HomeHL-TOPΣυνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο τροφίμων γηροκομείου στα Χανιά

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο τροφίμων γηροκομείου στα Χανιά

Έρευνα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, γηροκομείο στα Χανιά μετά από καταγγελία οικογένειας τροφίμου που έφυγε από τη ζωή πριν 11 μήνες, καθώς ερευνάται αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή.

Η υπόθεση σχετικά με οίκο ευγηρίας στα Χανιά, εξελίσσεται σε θρίλερ, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και στα ληξιαρχεία άλλων νομών σχετικά και με άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη συγκεκριμένη δομή.

 Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα έγινε η εκταφή της σορού ηλικιωμένης σε χωριό της Κισσάμου, παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων και τεσσάρων ιατροδικαστών, δύο κρατικών και ενός τεχνικού συμβούλου από κάθε πλευρά, δηλαδή της οικογένειας της γερόντισσας και του οίκου ευγηρίας.
Το cretapost βρέθηκε στο κοιμητήριο όπου έγινε η εκταφή της σορού με τα σημάδια της διαδικασία που προηγήθηκε να είναι εμφανή και σήμερα.
ektafh-6ektafh-8
 Το Ληξιαρχείο Χανίων, σύμφωνα με το zarpanews.gr, παρέδωσε στοιχεία για 24 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, ωστόσο, πλέον οι υποθέσεις αυτές, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, έχουν φτάσει τις 68,  σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια, η οποία είχε ζητήσει να παραδοθούν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και ιατρικές γνωματεύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλες οι ληξιαρχικές πράξεις καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Σε έγγραφο της 23ης Μαρτίου, η Ασφάλεια Χανίων ζητεί από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων, στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα. Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των νεκρών.
20210324080052818.pdf.pdf

Πληροφορίες, μάλιστα ανέφεραν ότι για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχε γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα πριν από 10 περίπου χρόνια, ωστόσο η υπόθεση είχε μπει τότε στο αρχείο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, στο ίδιο ίδρυμα έχουν καταγραφεί πάνω από 60 θάνατοι φιλοξενουμένων ηλικιωμένων την τελευταία 3ετία, και η υπόθεση ερευνάται με μεγάλη προσοχή από τις αστυνομικές Αρχές. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες από συγγενείς θανόντων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων όπου φιλοξενούνται στο εν λόγω ίδρυμα.
 Η εισαγγελία διέταξε τους αστυνομικούς να ξεκινήσουν μία έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι θάνατοι αυτοί οφείλονται σε φυσικά αίτια ή στην εγκατάλειψη των ηλικιωμένων, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς τους.

Τα στελέχη της Ασφάλειας, έκαναν έφοδο στο ίδρυμα πριν από λίγες εβδομάδες και δεν διαπίστωσαν κάτι, γιατί δικαστικός λειτουργός ο οποίος είχε λάβει την πρώτη καταγγελία, προγενέστερα είχε καλέσει υπευθύνους του ιδιωτικού ιδρύματος να καταθέσουν. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανόν να φοβήθηκαν κι έτσι να βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Σε ό,τι αφορά στην εκταφή της γυναίκας, στόχος είναι να γίνει ενδελεχής ιατροδικαστική εξέταση, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η αιτία του θανάτου της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα άλλη εκταφή, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί, εάν ο θάνατος των ανθρώπων αυτών προήλθε από φυσικά αίτια ή την εγκατάλειψη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση