HomeHL-9Πέτρος Φιλιππίδης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για να καταθέσει

Πέτρος Φιλιππίδης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για να καταθέσει

Οι καταγγελίες για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεσημέρι λήγει η δεκαπενθήμερη προθεσμία που είχε λάβει ο Πέτρος Φιλιππίδης για να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία, αναφορικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός έχει λάβει κλήση από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να δώσει ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης κακουργήματος. Μέσω συνηγόρου πριν από δύο εβδομάδες είχε ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και μέχρι σήμερα η πλευρά του ηθοποιού τηρεί σιγήν ιχθύος για τη στάση που θα κρατήσει.

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και μπορεί μέσω του δικηγόρου του να παραδώσει γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του. Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητηθεί και νέα ολιγοήμερη προθεσμία.

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια, αφού λάβει υπ’ όψιν τις εξηγήσεις του ηθοποιού αλλά και το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, θα αποφασίσει για το εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του και θα παραπέμψει την υπόθεση σε ανακριτή ή όχι.

Τι υποστηρίζουν οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει οι τρεις γυναίκες που κατέθεσαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, σε μία περίπτωση που χρονολογείται το 2008 φαίνεται πως στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού, ενώ σε δύο άλλες, το 2010 και το 2014, το κακούργημα της απόπειρας βιασμού. Και οι τρεις γυναίκες –σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία.

Η πρώτη καταγγέλλουσα φέρεται να  έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο, όπου είχε κλείσει επαγγελματικό ραντεβού μαζί του.

Η δεύτερη σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει ότι βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και ασέλγησε πάνω της έχοντας βγάλει με την βία το παντελόνι της. Η τρίτη φέρεται να έχει πει πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να την μεταφέρει μετά από συνάντηση για δουλειά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση