HomeΕΛΛΑΔΑΣυμμορία είχε φτιάξει… eshop για να πουλάει την πραμάτεια της

Συμμορία είχε φτιάξει… eshop για να πουλάει την πραμάτεια της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο θράσος είχαν τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών καθώς είχαν φθάσει στο σημείο να φτιάξουν… eshop στο οποίο αναρτούσαν και πωλούσαν (με αναφορά ενδεικτικών τιμών) τα κλοπιμαία από εκατοντάδες ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή τακτική των κακοποιών για τη μαζική πώληση της λείας τους, μέσω των εφαρμογών Viber, Messenger κι άλλων.

Έτσι οι πελάτες του κυκλώματος εισέρχονταν σε αυτές τις διαδικτυακές ομάδες ή τους αποστέλλονταν φωτογραφίες των κλαπέντων (τιμαλφή, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) προκειμένου να υπάρξουν ηλεκτρονικές συναλλαγές και συμφωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλες ομάδες στις διαδικτυακές εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας τα μέλη της συμμορίας αντάλλασσαν πληροφορίες για τον τρόπο δράσης τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους ευάλωτους στόχους τους κ.λπ.

Τα δεδομένα αυτά που περιέχονται στη δικογραφία φέρεται να αντλήθηκαν από ελέγχους στις συσκευές κινητών, ηγετικών μελών της πολυμελούς σπείρας.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνελήφθησαν 28 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (κυρίως Μαροκινοί κι Αλγερινοί) μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της.

Επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 57 άτομα, από τα οποία πέντε έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης και αστυνομικός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, κατηγορούμενος για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

zougla.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση