HomeHL1-CultureO Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

O Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τους τίτλους των εκδηλώσεων και τις ημερομηνίες θα ανακοινωθεί σύντομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με ποιοτικές εκδηλώσεις ειδικού θεματικού ενδιαφέροντος. Παρακολουθεί και συμμετέχει στον γενικό σχεδιασμό της εν Αθήναις επιτροπής και παράλληλα, με δικές του διοργανώσεις, αναδεικνύει την ιδιαίτερη συμμετοχή της Κρήτης και τους διαρκείς αγώνες της για ελευθερία και ένωση με την μητέρα πατρίδα.

Με εκδόσεις από το εκδοτικό τμήμα της Β.Δ.Β (Δ.Βικέλα Η Ελλάς προ του 1821, καθώς και η συλλεκτική τράπουλα με τα πρόσωπα των αγωνιστών του 1821) ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το ΔΗΠΕΘΕΚ, με εκθέσεις [Μοναστηριακά κειμήλια των επαναστάσεων] με συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας, θα αναδείξουμε την παρακαταθήκη που άφησαν οι Κρητικοί στον λόγο και την ιστορία.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους τρεις μεγάλους Δήμους του νησιού [Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο] ίσως για πρώτη φορά, διοργανώνουμε μια παγκρήτια εκδήλωση που θα ξεκινήσει από τη Σητεία, θα διατρέξει όλο το νησί και θα λήξει στη Φαλάσσαρνα.

Εφ’ ‘οσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις σε συμβολικά σημεία της πόλης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τους τίτλους των εκδηλώσεων και τις ημερομηνίες θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα βιντεοσκοπηθούν και θα προβληθούν στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.

Διαφήμιση
Διαφήμιση