HomeΕΛΛΑΔΑΚόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης

Η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής δηλώνει η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ας δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα να δούμε πόσο λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις τους, απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η Kυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους.

Εξετάζει όλες τις παραμέτρους, όπως οφείλει, και λαμβάνει τις αποφάσεις όχι με στόχο να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο απ’ αυτήν».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωση η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και συνεχίζει:

«Η Kυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Δεν λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση το τι θα ήταν πρόσκαιρα αρεστό, αλλά με βάση το τι είναι σωστό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ούτε αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου), ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης», σηνειώνει.

«Επενδύοντας στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα διασωθεί πολιτικά.

Υ.Γ. Περιμένουμε ακόμη μια σαφή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα με ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ’ όλους».

Ηλιόπουλος: Επιστημονική μελέτη ή ακραία κυβερνητική ανοησία
«Αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για μια σειρά από εισηγήσεις των ειδικών και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την Επιτροπή ως «τροχονόμο» των πολιτικών αποφάσεών της, τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος θυμήθηκε τους επιστήμονες.

Ας δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα να δούμε πόσο λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα», απαντά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Τα έξυπνα μέτρα με το άνοιγμα – κλείσιμο των περιπτέρων, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 κλπ ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης ή ακραίας ανοησίας της κυβέρνησης;

Ας απαντήσει λοιπόν στην ουσία της πρότασης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες για άνοιγμα της εστίασης με πρωτόκολλα, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα υπαίθριων συναθροίσεων χωρίς μέτρα προστασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση