HomeΚΡΗΤΗ«Δεν έχετε το δικαίωμα να με κατηγορείτε εσείς που κοιμάστε και ξυπνάτε με το ψέμα αγκαλιά»

«Δεν έχετε το δικαίωμα να με κατηγορείτε εσείς που κοιμάστε και ξυπνάτε με το ψέμα αγκαλιά»

Απάντηση πρώην Δημάρχου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

«Αν για κάτι είμαι υπερήφανος από τη διαδρομή μου στα κοινά και από τη μακρόχρονη θητεία μου στο Δημαρχιακό αξίωμα είναι για τη βαθιά μου πίστη στην αλήθεια, στην εντιμότητα και στην ειλικρίνεια απέναντι στον πολίτη, αρχές τις οποίες πάντα αβίαστα υπερασπιζόμουν ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος.

Στα 13 συναπτά έτη που διατέλεσα Δήμαρχος μέχρι και σήμερα από τη θέση του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Γόρτυνας, αποστρέφομαι τα ψέματα και ουδέποτε προσπάθησα να κερδίσω την εύνοια ή την υποστήριξη των συνδημοτών μου, αποκρύπτοντας την αλήθεια.

Η αλήθεια για εμένα προσωπικά είναι ιερή και αδιαμφισβήτητη.

Παρέλαβα ένα Δήμο διαλυμένο, καταχρεωμένο και μέσα από συλλογική προσπάθεια και δουλειά τον παρέδωσα όρθιο, οικονομικά ανεξάρτητο με πολλά εκατομμύρια στη νέα δημοτική αρχή.  Αν και σας έχω προκαλέσει κατ’ επανάληψη να μου πείτε ποια προβλήματα δεν σας έλυσα, ακόμα δεν έχω λάβει καμία απάντηση!

Μετά λύπης μου όμως διαπιστώνω ότι για τους πολιτικούς μου αντιπάλους ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Για τον Μιχάλη Κοκολάκη ο οποίος με ψέματα και εξαπατώντας τους πολίτες και τη δικαιοσύνη κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές, με ψέματα και εξαπάτηση εξελέγη Δήμαρχος, με ψέματα υφάρπαξε κυριολεκτικά, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα, την ψήφο των δημοτών πετυχαίνοντας μια κάλπικη εκλογή, με ψέματα και με εξαπάτηση παράνομα και καταχρηστικά εξακολουθεί –αν και όχι για πολύ ακόμα- να παρίσταται και να συνδιοικεί το Δήμο.

Μια από τα ίδια και για τον τοποθετημένο Δήμαρχο, Λευτέρη Κοκολάκη που δεν ομολογεί την αλήθεια ότι «παριστάνει» τον Δήμαρχο Γόρτυνας, ενώ στη ουσία άλλος διοικεί, που με τις πράξεις του και τις ενέργειές του βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε παλαιότερη δημοσίευση.

Κύριοι,

αν έχετε καταλάβει καλά, συμπορεύεστε με το ψέμα, κατέχετε την εξουσία χάρη στα ψέματα που χρησιμοποιήσατε και με μια λέξη για να τελειώνουμε με αυτό το κεφάλαιο, δεν έχετε το δικαίωμα ειδικά εσείς να μιλάτε και να σπιλώνετε την τιμή και την υπόληψη μου, κατηγορώντας εμένα για «καταιγισμό ψεμάτων» και για «έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος  για το Δήμο» από τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι κοιμάστε και ξυπνάτε με το ψέμα αγκαλιά!

Παραδώσαμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2019 με διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 41. 015.948

Σπεύσατε να με κατηγορήσετε επίσης ότι παραποιώ δήθεν παλαιότερους προϋπολογισμούς και ότι αντιγράφω κωδικούς παρελθόντων ετών, τάχα για να σας δημιουργήσω πρόβλημα.

Για να γνωρίζετε όταν υπάρχει εγγραφή στον προϋπολογισμό και επικαλούμαστε συγκεκριμένους κωδικούς σε έναν εγκεκριμένο  προϋπολογισμό αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρηματοδοτήσεις που συνοδεύουν αυτούς τους κωδικούς είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Επομένως όταν σας ρωτάμε για έργα που σας παραδώσαμε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2019 ( ύψους 41 εκατ ευρώ) και σας ρωτάμε τι έχουν απογίνει αυτές οι χρηματοδοτήσεις, ούτε αερολογούμε, ούτε κανέναν παραπλανούμε.

Προφανώς, σας ενοχλεί που ρωτάμε.

Θα προτιμούσατε μια σιωπηλή, υποτονική ή ακόμα καλύτερα ανύπαρκτη, αδρανής και αποστασιοποιημένη αντιπολίτευση.

Δυστυχώς για εσάς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη!

ΚΑΠΗ Αγ. Βαρβάρας: Χρέος της δημοτικής αρχής είναι να διασφαλίσει το συμφέρον του Δήμου (και όχι να αδιαφορεί, προφανώς για προεκλογικές δεσμεύσεις)

Αναφορικά με το ΚΑΠΗ της Αγίας Βαρβάρας  έχουμε εκφράσει την άποψη μας και επαναλαμβάνω ότι δεν νομιμοποιείται η τωρινή δημοτική αρχή να μην προχωρά το έργο επικαλούμενη ως άλλοθι το γεγονός ότι δεν υπογράφηκε επί των ημερών μου η συμβολαιογραφική πράξη της δωρεάς του οικοπέδου.

Αν αναρωτιέστε πως εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, προφανώς και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και το καταλληλότερο πρόσωπο για να σας απαντήσει είναι ο πρώην Δ/ντης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Μύρων Ματθαιάκης, που σήμερα είναι το δεξί σας  χέρι και που προφανώς σας καθοδηγεί.

20 μήνες απραξίας και ανικανότητας του Δημάρχου- Μονόδρομος η παραίτηση  

Όσο για την πορεία των 20 μηνών που είστε στη δημοτική αρχή κ. Δήμαρχε Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη,  σας χαρακτηρίζουν τα εξής:

  • Λαϊκισμός, δημαγωγική πολιτική και πόλωση του κλίματος, βασιζόμενος σε ψέματα και στην κατασυκοφάντηση του απερχόμενου Δημάρχου, Νίκου Σχοιναράκη
  • Κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και του τεράστιου χρηματικού υπολοίπου που σας αφήσαμε και που κατατέθηκαν στο ταμείο (16,5 εκατ ευρω)
  • Ανοχή και αδιαφορία σε φαινόμενα κατάχρησης της εξουσίας από ορισμένους παρατρεχάμενους μέσα στο Δήμο
  • Έλλειψη νομιμοφροσύνης, ανικανότητα τήρησης των νόμων, όπως αποδεικνύεται από τις παράνομες και άκυρες αποφάσεις που κατά καιρούς έχετε λάβει
  • Καθυστέρηση στην απορρόφηση εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων και στην εξασφάλιση νέων για το Δήμο
  • Έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού
  • Αναβάπτιση έργων μέσα από τροποποιήσεις που κάνετε, ώστε έργα της δικής μας περιόδου να τους αλλάζετε τίτλο και κωδικό και να τα παρουσιάζετε ως δήθεν δικά σας
  • Προβολή δικών μας διασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων και έργων, των οποίων οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί επί θητείας μας, τα οποία φωτογραφίζετε και τα παρουσιάζετε ως «δικά σας» για την εξαπάτηση των πολιτών

κ. Δήμαρχε,

Ο χρόνος και τα περιθώρια στενεύουν και το καταλαβαίνετε!

Δεν μπορείτε άλλο να υποτιμάται τη νοημοσύνη τη δική μου, των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών της Γόρτυνας!

Είστε επιεικώς ακατάλληλος για Δήμαρχος!

Σας ζητώ αν έχετε ίχνος ευθιξίας να αναλάβετε τις πολιτικές σας ευθύνες και να παραιτηθείτε!

Εκτός και αν έχετε σκοπό να αλλάξετε (?)

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανανέωση Τώρα» και πρώην Δήμαρχος Γόρτυνας, Νικόλαος Σχοιναράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση