HomeUncategorizedΑπό τον Άννα στον Καϊάφα: Αναρμόδιος δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών για τον εμβολιασμό του προσωπικού των Δήμων

Από τον Άννα στον Καϊάφα: Αναρμόδιος δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών για τον εμβολιασμό του προσωπικού των Δήμων

Η απάντηση στην Αναφορά του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμό δημιουργεί η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στην κοινοβουλευτική Αναφορά του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του προσωπικού των Δήμων της χώρας.

Ο Μ. Βορίδης ενώ δηλώνει «αναρμόδιος» για το θέμα – παρά το ότι οι Ο.Τ.Α. υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών – και παραπέμπει για τις αποφάσεις στο Υπουργείο Υγείας αποποιούμενος κάθε δική του ευθύνη, ταυτόχρονα, αναφέρει ότι έχει αποστείλει στοιχεία για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, μόνο οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Η τακτική των επιλογών, με την ταυτόχρονη αποποίηση των ευθυνών που επιλέγει να ακολουθήσει ο Υπουργός Εσωτερικών, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια του προσωπικού και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν μέσω πανδημίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Είναι θετικό το ότι έχει προχωρήσει έστω και με καθυστέρηση η διαδικασία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Όπως αναδείχτηκε και μέσα από την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΟΕΟΤΑ, που κατέθεσα ως Κοινοβουλευτική Αναφορά, τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού σε υπηρεσίες Δήμων ανά την Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι είναι απαραίτητος ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στη Δημοτική Αστυνομία, σε εργαζόμενους που συμπεριλαμβάνονται σε ευπαθείς ομάδες ή είναι ΑμεΑ, κ.α.. Αναμένω και την απάντηση του Υπουργείου Υγείας και προτίθεμαι να συνεχίσω τις πιέσεις, έτσι ώστε να πράξει η Κυβέρνηση το αυτονόητο: Να προστατέψει την υγεία εργαζομένων και πολιτών, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την επιχειρησιακή ικανότητα των Δήμων της χώρας.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση