HomeHL-9Ανώγεια: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων όπως και του ιϊκού φορτίου στα λύματα

Ανώγεια: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων όπως και του ιϊκού φορτίου στα λύματα

Τι έδειξαν οι πρόσφατες μετρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις 6 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, τα Ανώγεια βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας και θα συνεχίσουν και την εβδομάδα που έρχεται να είναι στο ίδιο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και επαγρύπνησης. Τα επιδημιολογικά στοιχεία για τα Ανώγεια των τελευταίων ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και υπερτονίζουν ουσιαστικά ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά ο κάθε πολίτης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του όσο και την οικογένεια και τους συγχωριανούς του.

Τι έδειξαν οι πρόσφατες μετρήσεις

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της περασμένης Πέμπτης, παρατηρήθηκε ραγδαία και σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα των Ανωγείων κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων να παραμείνουν τα Ανώγεια στο βαθύ κόκκινο. Η αύξηση αυτή στα λύματα προκαλεί έντονη ανησυχία και έρχεται μετά από μια περίοδο όπου τα Ανώγεια έδειχναν ότι είχαν καταφέρει να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Δυστυχώς η εικόνα των τελευταίων ημερών δεν έδειξε ότι αυτό συνέβη.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται και σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορονοιού στο χωριό που επιβεβαιώνονται και από τα μοριακά τεστ. Ο αριθμός είναι σταθερά αυξανόμενος και ειδικά το τελευταίο τετραήμερο προκαλώντας εύλογα ανησυχία και προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων καθώς και των ανθρώπων που συνολικά βρίσκονται σε καραντίνα ως κοντινές και συγγενικές επαφές.

Τα Ανώγεια πρέπει να δείξουν και σε αυτή την κρίσιμη καμπή ότι μπορούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Σημαντικό είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες κατά της πανδημίας και να είμαστε προσεκτικοί σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου θα πρέπει να απέχουμε και να τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλείας.

Προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του χωριού και τους ηλικιωμένους. Μένουμε ασφαλείς.

anogi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση