HomePost It«Η Κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα επιπλέον ζωτικών τμημάτων δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται ο ΟΛΗ»

«Η Κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα επιπλέον ζωτικών τμημάτων δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται ο ΟΛΗ»

Tι αναφέρει ο Σωκράτης Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλείται να απαντήσει στη Βουλή, σχετικά με το ξεπούλημα τμημάτων δημόσιας περιουσίας εξαιρετικής σημασίας, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Υπουργός στο Ηράκλειο, είχε επισημάνει ότι η «παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου σημαίνει ουσιαστικά μακροχρόνια μίσθωση έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένου τμήματος και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό». Επίσης, ως προς τη χερσαία ζώνη λιμένα Λινοπεραμάτων και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τον Λέντα, είχε ισχυριστεί ότι είναι πιθανό να μην συμπεριληφθούν στη διαδικασία παραχώρησης.

Τα λεγόμενά του Υπουργού ωστόσο διαψεύδονται, μετά την δημοσίευση της από 2/4/21 πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παραχώρηση τουλάχιστον του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε., που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των παραπάνω, καθώς όλα περιλαμβάνονται στο Αντικείμενο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.

Τα παραπάνω μπορούν να ερμηνευτούν ως μια επισφράγιση της απόφασης της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου,  που είναι εξαιρετικής σημασίας τμήματα δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο 4597/19 θεσμοθέτησε τη δυνατότητα υπο-παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, σύμφωνα και με τη διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί  τον Υπουργό, να αποσαφηνίσει αν είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη σύμβαση παραχώρησης την χερσαία ζώνη του λιμένα Λινοπεραμάτων, τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και στο Λέντα.

Τέλος, ζητά να πληροφορηθεί αν προτίθεται η Κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει το νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, αντί να επιλέξει την αναχρονιστική και ακραία τακτική του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση