HomeHL-WorldΚορωνοϊός – Βρετανία: Χαοτικές εικόνες έξω από τα Harrods – Εκατοντάδες νέοι χωρίς μάσκες

Κορωνοϊός – Βρετανία: Χαοτικές εικόνες έξω από τα Harrods – Εκατοντάδες νέοι χωρίς μάσκες

Πάρτι στους δρόμους του Λονδίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαοτικές εικόνες καταγράφηκαν το Σάββατο στο κεντρικό Λονδίνο, έξω από ένα κατάστημα Harrods, με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν για να μπουν, χωρίς μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους, και την αστυνομία να επεμβαίνει για να αποτρέψει… μαζική εισβολή.

Οι εικόνες αυτές – στο πρώτο σαββατοκύριακο της εκ νέου λειτουργίας των καταστημάτων – αποτελούν συνέχεια της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε αρκετές γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, με το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων.

Εκατοντάδες νέοι ξεχύνονται στους δρόμους, χωρίς – οι περισσότεροι εξ αυτών – να ακολουθούν τις συστάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Έτσι, ο συνωστισμός είναι μεγάλος και η κυβερνητική ανησυχία για νέο κύμα της πανδημίας επανέρχεται, παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί έξω από το Harrods και τον περσινό Δεκέμβριο, όταν τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν. Τότε, ένα τεράστιο πλήθος είχε επιχειρήσει να μπει μέσα στο κατάστημα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση