HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ : Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικους Αμερικανούς έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

ΗΠΑ : Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικους Αμερικανούς έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

Εχουν χορηγηθεί 209.406.814 δόσεις εμβολίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικους Αμερικανούς έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους εναντίον του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Πάνω από 131,2 εκατομμύρια

Το 50,4% των πολιτών άνω τον 18 ετών έχει ανοσοποιηθεί εν μέρει, ενώ το 32,5% εξ ολοκλήρου, ποσοστό που αυξάνεται στο 65,9% ως προς την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Συνολικά, πάνω από 131,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στις ΗΠΑ.

Η αξιοποίηση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό όμιλο Johnson & Johnson ανεστάλη στη χώρα την Τρίτη, μετά τον εντοπισμό έξι περιπτώσεων γυναικών, η μία εκ των οποίων απεβίωσε, που εμφάνισαν σοβαρό πρόβλημα θρόμβων στο αίμα.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η αναστολή αυτή δεν θα έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στη γιγαντιαία εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι οι δόσεις του εμβολίου της J&J δεν αποτελούσαν παρά λιγότερο από το 5% αυτών που έχουν χορηγηθεί ως εδώ στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν αρκετά εμβόλια»

«Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό, αυτό είναι αναμφισβήτητο», διαβεβαίωσε την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο δημοκρατικός αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα ότι όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί από 19 ετών και πάνω έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Έχουν χορηγηθεί 209.406.814 δόσεις εμβολίων στη χώρα η οποία έχει καταγράψει μέχρι εδώ πάνω από 560.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση