HomeHL-SportsΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1: Την «μπαλωθιά» την έριξε ο Λάζαρος!

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1: Την «μπαλωθιά» την έριξε ο Λάζαρος!

Ο ΟΦΗ με το πέναλτι του Ντε Γκούζμαν κρατούσε στα χέρια του νίκη- μισή παραμονή! Στο 93΄ η γιορτή χάλασε με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου και το 1-1 του Ατρομήτου έβαλε... φωτιά στην μάχη της παραμονής!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έσωσε στο φινάλε και αγκαλιάζει την παραμονή…

Με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ηράκλειο απέδρασε το απόγευμα του Σαββάτου  ο Ατρόμητος, μένοντας στο 1-1 με τον ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας 1.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 68′ με πέναλτι του Ντε Γκούζμαν ωστόσο κατάφερε να πάρει το «Χ» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Χριστοδουλόπουλου.

Οι «κυανόλευκοι» έτσι έφτασαν τους 30 βαθμούς και πλέον νιώθουν ασφαλείς αναφορικά με τη σωτηρία, σε αντίθεση με τους Κρητικούς οι οποίοι έχουν 25 και παραμένουν σε δύσκολη θέση.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα, ο Ατρόμητος απείλησε δις στο 16′ όταν οι προσπάθειες των Γιακουμάκη και Γκαλβάο σταμάτησαν πάνω στον Βάτερμαν.

Μετά το 20′, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια άρχισαν να κρατούν μπάλα και να κυκλοφορούν όμως ο ανασταλτικός τομέας των φιλοξενούμενων λειτουργούσε πολύ καλά εμποδίζοντάς τους να γράψουν μεγάλη ευκαιρία.

Μάλιστα, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και να σκοράρουν με τον Μουνίθ αλλά το γκολ δεν μέτρησε μέσω VAR λόγω οφσάιντ.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ανήκε στον ΟΦΗ. Στο 52′ ο Σολίς εκτέλεσε κόρνερ, ο Διαμαντής πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γιαννιώτης του είπε «όχι».

Και στο 68′ ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους, με τον Ντε Γκούζμαν να σκοράρει με πέναλτι το οποίο υποδείχθηκε έπειτα από εξέταση VAR για χέρι του Σάλομον.

΄Όντας με την πλάτη στον τοίχο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά με στόχο να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Και δικαιώθηκαν στο 93′, όταν ο Ραμπέγιο σέντραρε και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Στο επόμενο λεπτό, οι Κρητικοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν το ματς αλλά το σουτ του Σακόρ από καλή θέση έφυγε άουτ.

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Χριστοδουλόπουλος κατακτά τον τίτλο του MVP του Ατρόμητου.

Ο 35χρονος άσος ήρθε από τον πάγκο και με το γκολ που σημείωσε έσωσε την ομάδα του από την ήττα. Από εκεί και πέρα, σπουδαί μας έκανε ο Ούμπιντες ενώ κινητικός ήταν και ο Μανούσος.

Από πλευράς γηπεδούχων, Ντε Γκουζμάν και Μεγιάδο έκαναν τη διαφορά.

Διαιτητής ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας), με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και ΑVAR η Κουρουμπύλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Κίτρινες: 38′ Διαμαντής, 57′ Ντε Γκούζμαν – 64′ Μουνίθ, 67′ Σάλομον, 81′ Μαυρομμάτης

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (87′ Βαφέας), Διαμαντής, Βούρος, Κοροβέσης (61′ Στάρτζεον), Σακόρ, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Σολίς (61′ Ουές), Σαρδινέρο (72′ Γρίβας), Γιάννου (61′ Λυμπεράκης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκάλο (77′ Τομάσεβιτς), Γκαλβάο, Νάτσος (71′ Χριστοδουλόπουλος), Σάλομον, Ούμπιντες (84′ Ραμπέγιο), Μουνίθ (84′ Εντομβόνγι), Μανούσος, Γιακουμάκης (71′ Κωτσόπουλος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση