HomeHL-9Κρήτη: Προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες

Κρήτη: Προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες

Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νοτιάδες στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο οι θυελλώδεις άνεμοι, προκάλεσαν την πτώση δέντρων τόσο στην Εθνική οδό, στο ύψος του Καρτερού όσο και μέσα στην πόλη. Η πτώση δέντρου έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική για την απομάκρυνση του, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Την ίδια στιγμή οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραναν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου που κλήθηκε να μεταβεί στην περιοχή Πλατιά Περάματα  του Δήμου Φαιστού για να περιορίσει την φωτιά που ξέσπασε το πρωί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανόν να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε στύλο της ΔΕΗ.

Προβλήματα στις πτήσεις

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, με αποτέλεσμα οι πρωινές πτήσεις Ηράκλειο – Αθήνα και Αθήνα – Ηράκλειο να μην πραγματοποιηθούν. Επίσης, μια πτήση από Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προσγειώθηκε τελικά στα Χανιά.

Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Κρήτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Σε περιοχές της βόρειας Κρήτης μάλιστα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, αναμένεται ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση