HomeHL-9Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κρήτη – Ευνοείται η μεταφορά σκόνης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κρήτη – Ευνοείται η μεταφορά σκόνης

Η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία σε όλη την Κρήτη ενώ για σήμερα και για αύριο ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα θα κυριαρχήσουν οι αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Μάλιστα, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Στην Κρήτη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις ενώ ευνοείται η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έντασης από 4 έως 5 μποφόρ που βαθμιαία θα φτάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τι θα γίνει με την αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα, Παρασκευή, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

kairos

Στον προγνωστικό χάρτη αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/04, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 16/04.

kairos1

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο 17/04, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση