HomeHL-9Κρήτη-Απίστευτα σκηνικά μετά την επιστροφή στα λύκεια: Μηνύσεις και επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς

Κρήτη-Απίστευτα σκηνικά μετά την επιστροφή στα λύκεια: Μηνύσεις και επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς

Τι έδειξαν τα self test σε μαθητές Λυκείων στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένταση συνεχίζεται η εβδομάδα που διανύουμε, μετά το άνοιγμα τον Λυκείων σε όλη τη χώρα.

Στην Κρήτη όπως και σε άλλες περιοχές καταγράφονται αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων που φτάνουν στο σημείο να υποβάλλουν μηνύσεις, λόγω των self test, στα οποία δεν θέλουν να υποβάλλονται τα απιδιά τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν μάθημα!

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, παράλληλα με κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολείων.

Ειδικότερα, μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του διευθυντή, του υποδιευθυντή αλλά και μιας καθηγήτριας του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, από γονείς που αντιδρούν στην απαγόρευση της εισόδου στα παιδιά τους στο σχολείο, χωρίς
self test.

Οι γονείς κάνουν λόγο για αντισυνταγματική απόφαση και για ιατρική πράξη που μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για τα παιδιά τους.

Θύμα επίθεσης ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ

Την ίδια στιγμή, εκτός από τη μήνυση, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, στο Ηράκλειο, έπεσε και θύμα επίθεσης από έναν άνδρα, με τον Διευθυντή να καταλήγει στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθυντής του σχολείου εντόπισε την Τετάρτη εξωσχολικούς στο σχολείο ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το σχολείο. Μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση και κλήθηκε και η αστυνομία.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο εμφανίστηκε ένα άτομο ενώπιον του διευθυντή διευθυντή ο οποίος τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο Ρέθυμνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι 6 γονείς κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου σε βάρος του διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γιάννη Γαζανό, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, οι έξι γονείς διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.

«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό» ανέφερε ο κ. Γαζανός.

«Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε απάντησή της η διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη παραπέμπει τους γονείς να διαβάσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση ενώ ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία προκειμένου να την καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστεί τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών.

Τι έδειξαν τα self test σε μαθητές Λυκείων στην Κρήτη

Αναφορικά με τα σημερινά αποτελέσματα των self test εντοπίστηκαν 12 σε επίπεδο Κρήτης. Στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν 7 θετικά στον ιό, στο Ρέθυμνο 2, 2 επίσης στα Χανιά ενώ 1 μαθητής στο Λασίθι εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία των μοριακών ελέγχων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση