HomeΕΛΛΑΔΑΝέο δανειακό προϊόν για ξενοδόχους από την Τράπεζα Πειραιώς

Νέο δανειακό προϊόν για ξενοδόχους από την Τράπεζα Πειραιώς

Κεφάλαιο κίνησης για την επαναλειτουργία των μονάδων προσφέρει η τράπεζα μέσα από ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης. Πώς θα στηρίξει τις εταιρείες αφού ξεκινήσει η σεζόν. Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο προϊόν που απευθύνεται αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για το «Sunrise» που στόχο να καλύψει τις εταιρείες στην επανεκκίνηση.

Στην φάση πριν την εκκίνηση, προσφέρει κεφάλαιο κίνησης έως 2.000 ευρώ ανά δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέχρι 200 δωμάτια και έως 1.500 ευρώ για μονάδες με περισσότερα δωμάτια.

Το ποσό θα φτάνει έως 20% των πωλήσεων που έχουν συμφωνηθεί με τους tour operators και η εξόφληση θα γίνεται σε πέντε δόσεις.

Παράλληλα, με την επαναλειτουργία του τουρισμού θα μπορεί να δίνεται προεξόφληση τιμολογίων από τους tour operators σε ποσοστό 70% για ενενήντα ημέρες, όσο δηλαδή συνήθως απαιτείται για να γίνει η πληρωμή από τους τελευταίους στους ξενοδόχους.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, η Ελένη Βρεττου τόνισε ότι η Πειραιώς προχώρησε σε χορηγήσεις δανείων στον κλάδο του τουρισμού ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης της πανδημίας. Παράλληλα, έλαβε μέτρα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις με αναστολές πληρωμής δόσεων για δυο χρόνια και έκτακτες χρηματοδοτήσεις.

Αισιοδοξία
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο οικονομολόγος της Πειραιώς Ηλίας Λεκκός. Επικαλέστηκε για την αισιοδοξία αυτή τρεις παράγοντες:

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να αναγκαστεί στα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που επέβαλε η Ευρώπη προ πανδημίας.

Στη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που μείωσε τα επιτόκια δανεισμού.

Θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις μέσω και του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο η χώρας είναι ιδιαίτερα ωφελημένη. Αναμένονται πόροι 87 δισ. ευρώ τα επόμενα έξι χρόνια, όπως επεσήμανε.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις του τουρισμού (δείγμα 1.575) σημείωσε ότι το 2020 εκτιμάται ότι κατέγραψαν ζημιές 1,8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο πιστεύει πως καθώς ο κλάδος θα ανακάμψει φέτος οι ίδιες εταιρείες θα πετύχουν αθροιστικά κέρδη 658 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση