HomeHL-SportsΠλέι οφ και πλάι άουτ με πολλά ανοιχτά μέτωπα

Πλέι οφ και πλάι άουτ με πολλά ανοιχτά μέτωπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Έχοντας διανύσει , το ένα τρίτο των αγωνιστικών στα πλέι οφ και περίπου το μισό στα πλέι άουτ, έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες που θα καταλάβουν τις επιθυμητές θέσεις, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο για την τελική κατάταξη.

Αρχίζοντας από τα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός, ίσως και νωρίτερα του αναμενομένου, εξασφάλισε το πρωτάθλημα και πλέον στις υπόλοιπες 7 (!) αγωνιστικές θα έχει τον ευχάριστο αλλά και αδιάφορο ρόλο του ρυθμιστή με το βλέμμα πλέον στο Κύπελλο και την επόμενη σεζόν.

Στην επόμενη σεζόν, ουσιαστικά θα επικεντρωθεί και ο Αστέρας που δύσκολα πλέον προλαβαίνει να μπει στην τετράδα, αλλά θα κοιτάξει να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι για να δείξει ότι δίκαια βρίσκεται στην εξάδα.

Οι 4 υπόλοιποι , Άρης με 54 βαθμούς, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με 51 και Παναθηναϊκός με 49 , διεκδικούν τις 2 και υπό προϋποθέσεις 3 ευρωπαϊκές θέσεις που απομένουν, ουσιαστικά με ίσες πιθανότητες.

Ό Άρης έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας μεν, αλλά είναι εκτός του Κυπέλλου και για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο πρέπει να τερματίσει εντός τετράδας απαραίτητα.

Επιπλέον στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έδειξε αρκετά ευάλωτος αμυντικά και δεδομένου ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει από μια φορά τους αδιάφορους  Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, το πρόγραμμα του είναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να διατηρήσει τα κεκτημένα μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ο ΠΑΟΚ, ναι μεν έδειξε μια αναλαμπή με την εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ, προβληματίζει και μόνο σίγουρος δεν πρέπει να είναι για την ευρωπαϊκή έξοδο μέσω του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί το μόνο ‘’εύκολο’’ παιχνίδι είναι θεωρητικά αυτό με τον Αστέρα την τελευταία αγωνιστική, καθώς οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό έχουν πάντα ιδιαιτερότητες και οι ερυθρόλευκοι μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι.

Η ΑΕΚ, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της , καθώς την άνευ όρων παράδοση στον Ολυμπιακό και την εντός έδρας ήττα στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ , διαδέχθηκε μια άνετη εκτός έδρας νίκη επί του Άρη που την ξαναέβαλε για τα καλά στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Όμως αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της δεν της επιτρέπουν οποιοδήποτε εφησυχασμό και καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει μείνει εκτός Κυπέλλου, πρέπει να αποδώσει στο μάξιμουμ για να μείνει εντός τετράδας.

Τέλος ο Παναθηναϊκός, αδικείται από την συγκομιδή των 4 βαθμών στα 3 πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ, καθώς ισοφαρίστηκε στο 97 από τον Αστέρα Τρίπολης και η εικόνα του στο Καραϊσκάκης ειδικά πριν την κόκκινη , θα μπορούσε να του δώσει έστω έναν βαθμό.

Όμως δεν πήρε κάτι παραπάνω και πλέον πρέπει να τρέξει και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών σε παιχνίδια ‘’must-win’’ , δηλαδή όλα στην έδρα του και να κυνηγήσει το καλύτερο στα εκτός για να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη που είναι και ο μεγάλος του στόχος.

Όσον αφορά τα πλέι άουτ, Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ήδη σωθεί με την χρονιά τους να έχει εξαιρετικά θετικό πρόσημο, ειδικά για τους Ηπειρώτες που έχουν φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου και έχουν ακόμα το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό ζωντανό.

Η δεύτερη κατηγορία ομάδων στα πλέι άουτ, είναι ο Απόλλων με 30 βαθμούς, η Λαμία επίσης με 30 βαθμούς και ο Ατρόμητος με 29 , που ναι μεν ουσιαστικά δεν κινδυνεύουν , αλλά μαθηματικά δεν έχουν σωθεί και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν βαθμούς στους επόμενους αγώνες για να μην μπουν από το πουθενά σε περιπέτειες.

Οι ομάδες όμως που ουσιαστικά θα διεκδικήσουν την απευθείας και μέσω των μπαράζ παραμονή, είναι ο ΟΦΗ με 24 βαθμούς, η ΑΕΛ με 23 και ο Παναιτωλικός με 21.

Ο ΟΦΗ, έχει δείξει σχετικά καλύτερο πρόσωπο στα πλέι άουτ και με 2 αγώνες στην έδρα του με Ατρόμητο και Παναιτωλικό που πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε και δύο εκτός με Λαμία και ΑΕΛ που ουσιαστικά είναι παιχνίδι-μισή κατηγορία, δείχνει ικανός να πάρει τους απαιτούμενους βαθμούς για να αποφύγει σίγουρα την τελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στην Superleague 2.

Η ΑΕΛ δείχνει αναγεννημένη τις τελευταίες αγωνιστικές και επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει τους παντελώς αδιάφορους ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, που θεωρητικά δεν θα έχουν κίνητρο για να της κόψουν βαθμούς.

Τα παιχνίδια-κλειδιά είναι με τον ΟΦΗ εντός έδρας που έχουν τους ίδιους στόχους αλλά και το εκτός με τον Βόλο, που ναι μεν είναι αδιάφορος, αλλά ένα Βόλος-ΑΕΛ δεν είναι ποτέ παιχνίδι χωρίς κίνητρο για καμία από τις 2 ομάδες.

Ο Παναιτωλικός τέλος, έχει μείνει πίσω στην αρχή των πλέι άουτ, και δείχνει να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό λόγω κυρίως της απόδοσής του και όχι λόγω προγράμματος.

Το πρόγραμμά του είναι σχετικά βατό γιατί , έχει δύο εντός must-win παιχνίδια με τους σχετικά αδιάφορους Απόλλων και Ατρόμητο, ένα εκτός με τον αδιάφορο ΠΑΣ και έναν τελικό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Έχει την δυνατότητα να πάρει βαθμούς για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό αλλά με την ως τώρα απόδοσή του δεν πείθει.

Όλα λοιπόν είναι ανοικτά στην μάχη τόσο της Ευρώπης όσο και της αποφυγής του υποβιβασμού, οι μισές περίπου ομάδες καίγονται για βαθμούς και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ενδιαφέροντα παιχνίδια στις εναπομείνασες αγωνιστικές

Ευθύμης  Φασουλάκης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση