HomeHL-9Εκτός Βενιζελείου ο γιατρός που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση του ανηλίκου

Εκτός Βενιζελείου ο γιατρός που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση του ανηλίκου

Εκκρεμεί η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την οριστική απομάκρυνση του γιατρού που έκανε ειδικότητα στο Βενιζέλειο και καταδικάστηκε για την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού της πρώην γυναίκας του αποφάσισε η Διοίκηση του Βενιζελείου.

Το Δ.Σ. προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας του ειδικευόμενου ορθοπεδικού, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, εκκρεμεί η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Συγκεκριμένα, μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου, στο οποίο ο γιατρός υπηρετούσε ως ειδικευόμενος, να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο γιατρός κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση (γενετή-σιες πράξεις) του ανήλικου γιου της πρώην συζύγου του και άκουσε ξανά την απόφαση “ένοχος” στις 29 Ιανουαρίου του 2020.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και στον γιατρό, στον οποίο έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών. Η δίκη αποτελεί πτυχή μίας συνολικότερης υπόθεσης που απασχολεί τη Δικαιοσύνη και σε κακουργηματικό επίπεδο. Οι καταγγελλόμενες πράξεις αφορούν το ίδιο παιδί-σήμερα έχει ενηλικιωθεί-αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και γι’ αυτό έχει υπάρξει και διαφορετικός νομικός χαρακτηρισμός. Όπως έχει ήδη γραφεί και αναφέρεται στο κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005 και ενώ το παιδί ήταν μαθητής της α’ τάξης του δημοτικού. Έχει καταγγελθεί ότι ο πατριός το οδήγησε στην τουαλέτα και εκμεταλλευόμενος την παιδική του αφέλεια, ασέλγησε σε βάρος του. Ανάλογες καταγγελίες υπήρξαν για το υπόγειο του σπιτιού τους ή όταν βρίσκονταν οι δύο τους μετά από επισκέψεις στον οδοντίατρο.

εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση