HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: Συζητήθηκε η επόμενη μέρα του κλάδου της εστίασης της Κρήτης

Λ. Αυγενάκης: Συζητήθηκε η επόμενη μέρα του κλάδου της εστίασης της Κρήτης

Τα μέτρα της οικονομικής τους ενίσχυσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από άμεσες ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, οι εκπρόσωποι της εστίασης της Κρήτης είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία και τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη.

Επίκεντρο της συζήτησης, ήταν τόσο το πλαίσιο της επανέναρξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων της εστίασης και των κέντρων μαζικής εστίασης, αλλά και η ρύθμιση βασικών οικονομικών και φορολογικών προβλημάτων των ιδιοκτητών, όπως και τα μέτρα της οικονομικής τους ενίσχυσης.

Οι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αρμοδίως για τη δυναμική που αποκομίζει η εστίαση στην επανεκκίνησή της, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ενώ έθεσαν υπόψιν των Υπουργών να ρυθμιστεί και το καθεστώς των υποκαταστημάτων που άνοιξαν το 2020, όπως και να εξεταστεί η αντιμετώπιση των εργαζομένων περιστασιακής απασχόλησης.

Υπήρξε η διαβεβαίωση ακόμη, ότι τα μέτρα στήριξης προς την εστίαση θα συνεχίσουν και μετά την επανεκκίνηση του κλάδου, ενώ οι επιχειρήσεις που διαθέτουν μόνο εσωτερικό χώρο θα αντιμετωπίζονται ως κλειστές, με την εφαρμογή όλων των ενισχύσεων, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι εκπρόσωποι ευχαρίστησαν τους Υπουργούς για την άμεση ανταπόκριση, την έμπρακτη στήριξη και τις αποτελεσματικές τους ενέργειες προς όφελος του κλάδου της περιοχής. Συμφωνήθηκε στενή συνεργασία για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων της εστίασης, ενώ ο κ. Αυγενάκης δεσμεύθηκε άμεσα για νέα τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων με το Υπουργείο Εσωτερικών, για την ανάδειξη λειτουργικών και φορολογικών ζητημάτων του κλάδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση