HomeHL-WorldSun: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους εμβολιασμένους Βρετανούς από την επόμενη εβδομάδα

Sun: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους εμβολιασμένους Βρετανούς από την επόμενη εβδομάδα

Προετοιμάζει τους Βρετανούς για διακοπές στη χώρα μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον της Βρετανίας και των ΜΜΕ για την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό για τουρισμό τις επόμενες μέρες είναι μεγάλο, μετά το δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες.

Η βρετανική Sun σε άρθρο της, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα είνα έτοιμη να υποδεχθεί Βρετανούς τουρίστες, με την προϋπόθεση είτε να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού είτε να έχουν αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Τα βρετανικά Μέσα, προετοιμάζουν τους Βρετανούς που θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως, θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να ταξιδέψει στην Ελλάδα χωρίς να μπει σε καραντίνα, αρκεί να έχει αρνητικό τεστ τουλάχιστον 72 ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα που ισχύει τώρα θα αρθεί πριν την πλήρη επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας που είναι προγραμματισμένη στις 14 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, η χώρα μας είχε άρει την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή είχαν πραγματοποιήσει αρνητικό τεστ. «Θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και εξής, εν όψει του ανοίγματος της 14ης Μαΐου για τον τουρισμό», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου τουρισμού στο Reuters, υπό την προϋποθεση τήρησης της ανωνυμίας του.

Οι πολίτες της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Σερβίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και μέσω δύο χερσαίων συνοριακών διαβάσεων. Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα εάν μπορούν να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις εμβολίου ή τη διενέργεια τεστ PCR λιγότερο από 72 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Μέχρι σήμερα, όλοι οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν στην Ελλάδα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ και να υποβάλλονται σε καραντίνα 7 ημερών. Για τους πολίτες της Βρετανίας και των Εμιράτων, μάλιστα, απαιτείται και δεύτερο υποχρεωτικό τεστ στο αεροδρόμιο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση