HomePost ItΗ καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης των αγροτών, στη Βουλή

Η καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης των αγροτών, στη Βουλή

Από τον Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) των αγροτών, αναδεικνύει με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Σταύρου Αραχωβίτη και 41 ακόμα Βουλευτών.

«Οι αγρότες του τόπου μας βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις, ως αποτέλεσμα των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, των καταστροφών που έχουν υποστεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών, καθώς και λόγω καθυστερήσεων και αδυναμίας της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ρευστότητα των αγροτών και των φορέων ενεργοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια, η έναρξη του έργου (ΟΣΔΕ) ξεκινάει στις αρχές κάθε Μαρτίου και ολοκληρώνεται την 15η Μαΐου κάθε έτους. Όμως, τη φετινή χρονιά, παρά το ότι βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου, δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπλεκομένων διοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, να ξεκινήσει ούτε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Αυτό το γεγονός, δημιουργεί και επιπρόσθετα προβλήματα στους αγρότες, ως προς τη συμμετοχή τους σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων, στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κ.α., Καλούμε το Υπουργείο να δει σοβαρά το συγκεκριμένο πρόβλημα και να φροντίσει, έστω και καθυστερημένα, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.».

Με την Κοινοβουλευτική παρέμβαση, ερωτάται ο Υπουργός για το πότε θα αρχίσει η διαδικασία, καθώς και για το εάν προτίθεται να μεριμνήσει εγκαίρως, έτσι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης από τους δικαιούχους και να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση