HomePost ItΣτον Δήμαρχο Χερσονήσου ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στον Δήμαρχο Χερσονήσου ο Νίκος Ηγουμενίδης

Για το κτίριο του ΙΚΑ στην Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την προκλητική απάντηση και την απόλυτη ολιγωρία του Αναπλ. Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με το κτίριο του ΙΚΑ στην Χερσόνησο ενημέρωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Χερσονήσου.

Σε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμο για την παραχώρηση-αξιοποίηση του κτιρίου ως δομή υγείας, και με συμμετέχοντες τον Δήμαρχο Ιωάννη Σέγκο, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού χωροταξικού σχεδιασμού & άρδευσης Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών θεμάτων και κοινωνικής πολιτικής Κωνσταντίνο Ζαχαριουδάκη, καθώς και τον Συντονιστή της Ομάδας Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χερσονήσου Βαγγέλη Λούτα, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε αναλυτικά για την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην επίκαιρη ερώτηση για το θέμα που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και παρέδωσε το κείμενο με τα πρακτικά της συζήτησης.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης εμφανίστηκε στη Βουλή χωρίς να είναι ενήμερος ούτε για τις ζημιές, ούτε για το μέγεθος των πρόσφατων καταστροφών που υπέστη από την κακοκαιρία το κτίριο του ΙΚΑ στη Χερσόνησο.  Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου επεσήμανε ότι «ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε όλα όσα είπε πριν από δύο χρόνια, το 2019, απαντώντας στην ίδια επίκαιρη ερώτηση σε μια ομολογία κραυγαλέας ολιγωρίας και αδράνειας απέναντι σε ένα κτίριο που έχει στοιχίσει εκατομμύρια για το Δημόσιο».

Στα πλαίσια της συνάντησης συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα με στόχο την συντήρηση, προστασία και την αξιοποίηση του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυνατότητες του κτιρίου για αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο βουλευτής σημείωσε ότι «σήμερα που θέλουμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν μπορούν να μένουν τέτοιες δομές κλειστές και την ίδια ώρα λίγα μέτρα μακριά ο γιατρός της τοπικής μονάδας υγείας να μην έχει καρέκλα να καθίσει».

Για το ίδιο θέμα υπογράμμισε ότι παράλληλα η λειτουργία του κτιρίου ως δημόσια μονάδα υγείας αυτόματα αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Χερσονήσου: «Θα μπορούσαν να υπάρχουν 5 καρέκλες αιμοκάθαρσης και να έρχονται να συνδυάζουν τις διακοπές τους οι νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση. Το κτίριο μπορεί να είναι κομμάτι του ιατρικού τουρισμού. Δε γίνεται να μένει κλειστή αυτή η δομή».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση