HomeHL-TOPΣυγκλονίζει ο 40χρονος φίλος της Κορίνας: «Εγώ και μόνο εγώ φταίω»- Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Συγκλονίζει ο 40χρονος φίλος της Κορίνας: «Εγώ και μόνο εγώ φταίω»- Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Κέρκυρα- Καθυστερήσεις στην αεροδιακομιδή καταγγέλει ο συνοδηγός της αδικοχαμένης Κορίνας – Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγίζει καρδιές ο φίλος της Κορίνας Λαβράνου που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε γκρεμό 70 – 80 μέτρων τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο φίλος της και οδηγός του μοιραίου ΙΧ μίλησε για τις στιγμές αγωνίας μετά από το τροχαίο.

Ο 40χρονος δήλωσε υπεύθυνος για το τροχαίο στη Γαύδο το οποίο κόστισε τη ζωή της 28χρονης Κορίνας, ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω», ανέφερε καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων.

Μιλώντας για την αδικοχαμένη φίλη του, ο 40χρονος είπε πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά».

Θυμάται ότι η Κορίνα ήταν ζωντανή και μιλούσανε μέσα στα συντρίμμια του παραμορφωμένου αυτοκινήτου: «Μου έλεγε ότι πονάει πολύ το πόδι της» κι εγώ προσπαθούσα να την ανακουφίσω με κάποια κουβερτούλα.

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10′ λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική περιγραφή του:

Σήμερα, ο ο συνεπιβάτης της άτυχης κοπέλας στο αυτοκίνητο, Πέτρος Γασπαράκης, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τονίζοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα σωστικά συνεργεία.  μίλησε

«Το γιατί δε δόθηκε σήμα να σηκωθεί νωρίτερα το ελικόπτερο, θα σας το πει ο γιατρός. Όταν προσέγγισε στο σημείο, και ήρθε σε επαφή με εμένα πήρε αμέσως τηλέφωνο για να γίνει διακομιδή, πήρε τρεις φορές, και ήταν σαν να παρακαλούσε. 05.53 είχα αναρριχηθεί και είχα σήμα και ενημέρωσα το 166», εξήγησε ο κ. Γασπαράκης. «Οι διασώστες πήγαν με σχοινιά, ήταν δύσκολο να κατέβουν. Μου πήρε μισή ώρα να ανέβω από το γκρεμό. Πήγα να ξαναπέσω, πιάστηκα από κάτι ρίζες», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.

«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου, και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», πρόσθεσε ο κ. Γασπαράκης.
«Ο γιατρός όταν ήρθε μου είπε να πάμε, και εκείνη την ώρα ήρθαν οι πυροσβέστες. Ο γιατρός με πήγε στο ιατρείο και γύρισε στο σημείο του συμβάντος. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να την ανεβάσουν», είπε ακόμα ο ίδιος.

 

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα ΜEGA μίλησε και ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αναφορικά με το γιατί υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή της κοπέλας.

«Το ΕΚΑΒ έχει καταγραφεί η κλήση στις 06.15, ενημερώθηκε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ. αυτά καταγράφονται. Εμείς δεν έχουμε βάση ΕΚΑΒ στη Γαύδο, ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ήμασταν σε ετοιμότητα αν γινόταν αεροδιακομιδή, όπως έγινε. Το ΕΚΑΒ σε τέτοιες καταστάσεις δεν κάνει έρευνα και διάσωση σε γκρεμούς ή στη θάλασσα. Όταν φτάνει η πυροσβεστική και η αστυνομία στο σημείο περιμένουμε να μας πουν τι θα γίνει, αν θα γίνει αεροδιακομιδή, αν θα γίνει μεταφορά μέσω λιμενικού. Από τη στιγμή που έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, ενημερώνονται τα συγκεκριμένα σωστικά μέσα. Δύο περιπτώσεις υπήρχαν, ή να επέμβει η ΕΜΑΚ ή το Λιμενικό», σημείωσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Ερωτηματικά για τον θάνατο της φοιτήτριας

Εν τω μεταξύ, νέα δεδομένα αναφορικά με τον χρόνο που μπορεί να επέζησε η Κορίνα Λαβράνου μετά την πτώση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε σε γκρεμό, στη Γαύδο, παρουσίασε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που
πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε αντίθεση με τις μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6
ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστής, σύμφωνα μετην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός  από ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί ρήξη στον έναν πνεύμονά της. Κατά συνέπεια, είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που
πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος
πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας
άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει κάποιος
επακριβώς το χρονικό σημείο.

Ο κύριος Μπελιβάνης, πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που σημείωσαν ότι
πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να “φύγει” η άτυχη φοιτήτρια, αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή, όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί.

Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως “σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει
κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου, είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό
και την Πυροσβεστική, κάτι που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ό,τι αφορά την αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα, εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Η σορός της άτυχης κοπέλας έφτασε το βράδυ της Τρίτης στην Κέρκυρα και η κηδεία της έχει προγραμματιστεί να
γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Κανάλια.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση