HomeΕΛΛΑΔΑΠΟΕΔΗΝ : 48 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ : 48 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού συνεχίζει να πιέζει ασφυκτικά το ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παρά τη δημιουργία προσωρινών και αυτοσχέδιων ΜΕΘ, «που λειτούργησαν χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας», την Τρίτη στην Αττική έχουμε 48 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ.

«Δυστυχώς, έχουμε και νέους σε ηλικία. Πολλούς τους ξεγράφει το σύστημα, αφού ποτέ δεν έρχεται η σειρά τους για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Καταλήγουν διασωληνωμένοι στις κλινικές μετά από πολλές ημέρες», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα κατέληξε ένας ακόμη διασωληνωμένος ασθενής, που βρισκόταν για πέμπτη ημέρα εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για έναν 75χρονο στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 4

ΕΡΥΘΡΟΣ: 8

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 3

ΛΑΪΚΟ: 2

ΕΛΠΙΣ: 2

ΤΖΑΝΕΙΟ: 4

ΝΙΚΑΙΑ: 13

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 3

ΓΟΝΚ: 2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 7

Πίεση στη Δυτική Μακεδονία – Διαθέτει μόνο 12 κλίνες ΜΕΘ

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, όλη η Δυτική Μακεδονία διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Κοζάνης νοσηλεύει 78 περιστατικά κοροναϊού στις κλινικές και 5 διασωληνωμένους ασθενείς στη ΜΕΘ, σε 6 κλίνες.

Το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύει 54 περιστατικά κοροναϊου στις κλινικές και 6 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ, που είναι γεμάτη.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και, σε περίπτωση διασωλήνωσης, αναζητείται ΜΕΘ σε άλλη περιφέρεια. Ο τελευταίος ασθενής, που διασωληνώθηκε στα Γρεβενά, βρήκε ΜΕΘ στα Τρίκαλα.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση