HomeHL-9Είχαν «ρημάξει» 14 σπίτια σε Ηράκλειο και Χερσόνησο

Είχαν «ρημάξει» 14 σπίτια σε Ηράκλειο και Χερσόνησο

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ξένα νομίσματα και διάφορα αντικείμενα 78.000 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν και κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

14 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο, εξιχνιάσαν οι αστυνομικές αρχές.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ρομά από τον καταυλισμό στο Ηράκλειο, ηλικίας 42 και 35 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 78.000 ευρώ.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 08.02.2021 έως και 11.04.2021, οι δύο άνδρες προέβησαν σε 14 κλοπες-διαρρήξεις από σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν, χρήματα, ξένα νομίσματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 78.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους και σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς κατά τη διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost και οι δύο έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές  τόσο για κλοπές όσο και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση