HomeHL-TOPΓαύδος: Η μοιραία πτώση στο γκρεμό, η κατάθεση του 40χρονου και η βοήθεια που άργησε να έρθει

Γαύδος: Η μοιραία πτώση στο γκρεμό, η κατάθεση του 40χρονου και η βοήθεια που άργησε να έρθει

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες η κοπέλα θα είχε σωθεί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναπάντητα ερωτηματικά και ατελείωτα γιατί πνίγουν την οικογένεια της άτυχης Κορίνας Λαβράνου από τα Κανάλια της Κέρκυρας, που τα ξημερώματα της Κυριακής βρήκε τραγικό θάνατο στη Γαύδο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον 40χρονο φίλο της, έπεσε σε γκρεμό.

Ο μοναδικός που μπορεί σ’ αυτή τη φάση να βοηθήσει τις έρευνες των αρχών είναι μόνο ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος καλείται να καταθέσει πως ακριβώς συνέβη το κακό, που οδήγησε στον θάνατο της 28χρονης. Τι έγινε με άλλα λόγια λίγα δευτερόλεπτα πριν καταλήξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό και κάτω από ποιες συνθήκες «λύθηκε» το χειρόφρενο του αυτοκινήτου.

«Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες η κοπέλα θα είχε σωθεί»

Για το δυστύχημα στην Γαύδο, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Μανώλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

«Όταν ενημερώθηκα ετρεξα κατευθείαν, πήγα στο σημείο. Ήταν 4 πυροσβέστες. Οι δύο ήταν ήδη δίπλα στην κοπέλα. Μου είπαν ότι έχει τις αισθήσεις της κανονικά. Πήγα στο ιατρείο, ενημέρωσα τον γιατρό ότι η κοπέλα ζει και ότι τον χρειάζεται. Ξανά γύρισα πίσω. Δέθηκα και κατέβηκα στο σημείο αυτό. Όταν κατέβηκα κάτω, έχασα επαφή με το τι γίνεται πάνω. Η κοπέλα με αναγνώρισε, χαμογέλασε. Ζητούσε νερό και κάθε 15’ ρωτούσε αν ερχόταν η βοήθεια. Και η βοήθεια δεν ήταν πουθενά. Όσο περνούσε η ώρα, χειροτέρευαν τα πράγματα» υπογραμμίζει.

«Στις 07:30 κατέβηκα κάτω, στις 10:30 πέθανε η κοπέλα. Και όταν έδωσα σήμα ότι πέθανε, μετά κατέβηκε ο γιατρός για να διαπιστώσει το θάνατό της. Δεν δίνω ευθύνη στο γιατρό. Το νησί χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες το κορίτσι θα είχε σωθεί. Τρεις ώρες ήταν η κοπέλα στα χέρια μου. Και πέθανε στα χέρια μου. Θα μπορούσε να είχε σωθεί» πρόσθεσε.

Σχετικά με τον συνεπιβάτη της στο αυτοκίνητο, ο οποίος επιβίωσε του ατυχήματος, ο κ. Μανώλης είπε: «Το αυτοκίνητο έπεσε 02:30 – 03:00 στο γκρεμό, ο άνθρωπος ειδοποίησε στις 06:00 την Αστυνομία. Μπορεί 3 ώρες να προσπαθούσε να βγει στην επιφάνεια. Πάντως, όπου και να βρίσκεσαι, μπορεί το κινητό σου να καλέσει το 100».

Εκτός όμως από τις συνθήκες που προκλήθηκε η μοιραία πτώση οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν και στα ερωτήματα που δεν έχει θέσει μόνο η οικογένειας της 28χρονης Κορίνας αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο για τις ατελείωτες ώρες που πέρασαν μέχρι το νησί να προσεγγίσει ελικόπτερο προκειμένου να μεταφέρει την κοπέλα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και όσα είπε στο protothema.gr η δήμαρχος του νησιού Μανωλία Στεφανάκη η 28χρονη είχε τις αισθήσεις για αρκετές ώρες που σημαίνει πως πέθανε μόνη και αβοήθητη αφού ακόμα και ο γιατρός του νησιού που με ειδικά σχοινιά κατάφερε να προσεγγίσει με την βοήθεια των πυροσβεστών το δύσβατο σημείο δεν μπόρεσε να τις προσφέρει την παραμικρή βοήθεια:

«Η κοπέλα πρέπει για τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το συμβάν να είχε τις αισθήσεις της. Η πυροσβεστική, η αστυνομία του νησιού και ο αντιδήμαρχος έτρεξαν αμέσως στο σημείο με το που ενημερώθηκαν», τόνισε η κυρία Στεφανάκη.

«Ο γιατρός ήταν εκεί και παρ όλες τις δυσκολίες κατάφερε να κατέβει γιατί το σημείο είναι δύσβατο. Με σκοινιά τον κατέβασαν να δει την κατάσταση της κοπέλας, αλλά δεν κατάφερε κάτι. Δεν μπορούσε να βοηθήσει, το κορίτσι πρέπει να έφυγε από εσωτερική αιμορραγία. Ο μοναδικός που μίλησε με το κορίτσι είναι μόνο ο οδηγός, ο οποίος αφού βρέθηκαν στον γκρεμό κατάφερε και απεγκλωβίστηκε. Μίλησε εκείνη την ώρα με την κοπέλα, η οποία είχε τις αισθήσεις της και του είπε πως πονούν τα πόδια της.
Τότε εκείνος της είπε να κάνει υπομονή και πως πάει να φέρει βοήθεια. Πάνω από μισή ώρα έκανε για να ανέβει επάνω στο δρόμο».
korinas
Για τις ατελείωτες ώρες που χάθηκαν μέχρι στο νησί να καταφθάσει βοήθεια από την Κρήτη μίλησε στο Mega και στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου και μια κάτοικος της Γαύδου, η οποία έζησε λεπτό προς λεπτό τη διάσωση της κοπέλας, που ήταν ζωντανή και ψυχοραγούσε για αρκετές ώρες αβοήθητη.

«Έξι η ώρα το πρωί κατάφερε και σκαρφάλωσε από τον γκρεμό ο οδηγός και ειδοποίησε ότι είχε γίνει ατύχημα. Έξι ώρα λοιπόν ενημερώθηκαν οι Αρχές στο νησί. Το κορίτσι ήταν ζωντανό και είχε τις αισθήσεις του, μιλούσε κανονικά και έμεινε εκεί αρκετές ώρες αβοήθητο. Δεν ξέρω τι έγινε και ποιους ενημερώσανε , γιατί όταν εγώ μίλησα και είπα ότι δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση μου είπαν όλοι ότι υπάρχει πρωτόκολλο που ακολουθούμε. Να σημειώσω ότι ο καιρός ήταν πολύ καλός, δεν υπήρχε πρόβλημα με τη θάλασσα που να μην μπορεί να έρθει το Λιμενικό, το Λιμενικό ήρθε με τους άνδρες της ΕΜΑΚ μία η ώρα το μεσημέρι».

Σύμφωνα με την μαρτυρία η κοπέλα ήταν ζωντανή τουλάχιστον μέχρι τις 10 το πρωί «Η κοπέλα ίσως είχε σωθεί αν υπήρχε άμεση βοήθεια από την Κρήτη. Στην Κρήτη δεν υπήρχε ελικόπτερο να έρθει. Ολόκληρη Κρήτη και δεν υπήρχε ελικόπτερο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είμαστε στο έλεος του Θεού».

Την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής αναζητά και η μητέρα της Κορίνας Λαβράνου, Εύη:

«Με το παιδί μου μίλησα τελευταία φορά το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή τα ξημερώματα έγινε το κακό. Μια φίλη της μου έδωσε το μαντάτο και μετά με ειδοποίησαν από την αστυνομία. Στη Γαύδο το παιδί μου είχε πάει και με άλλες φίλες της. Θέλω να μάθω τι συνέβη. Θέλω την αλήθεια από την αστυνομία. Δεν ξέρω τι έγινε και τι συνέβη» ανέφερε η τραγική μητέρα και πρόσθεσε : «Μίλησα με το παιδί που ήταν μαζί της στο αυτοκίνητο και το μοναδικό που έχει είναι λίγες γρατζουνιές. Το παλικάρι αυτό το γνώριζε δυο μήνες περίπου, είναι 40 ετών και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στα Χανιά, δεν ξέρω τι σχέση είχε με το παιδί μου. Και η αλήθεια να βρεθεί η Κορίνα όμως δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ. Τελευταία φορά την είδα από κοντά τον Οκτώβριο, μιλάγαμε και με βίντεοκλήση».

Η 28χρονη Κορίνα ζούσε στα Χανιά και ήταν φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ όνειρό της ήταν να μείνει κάποια στιγμή μόνιμα στη Γαύδο: «Στην Κρήτη και για την ακρίβεια στα Χανιά ζούσε εδώ και 11 χρόνια. Ξεκίνησε εκεί της σπουδές της και τα καλοκαίρια μαζί με φίλους της πήγαιναν πάντα για camping στην Γαύδο. Λάτρευε το νησί αυτό και στόχος της ήταν κάποια στιγμή να πάει και να μείνει μόνιμα εκεί. Όποτε μπορούσε ερχόταν στην Κέρκυρα αλλά και εγώ την επισκεπτόμουν. Ήμασταν δεμένη οικογένεια, της λείπαμε και μας έλειπε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση