HomeΚΡΗΤΗΔιαβούλευση & ψηφοφορία για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι

Διαβούλευση & ψηφοφορία για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι

Ο Δήμος Μαλεβιζίου λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των πολιτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψηφιακή διαβούλευση για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι ενεργοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου ως εργαλείο συμμετοχικής λήψης αποφάσεων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για την ανάπλαση του τμήματος της οδού που ξεκινά από την οδό Μακεδονίας και φτάνει ως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Για την ολοκλήρωση της μελέτης ο Δήμος ενεργοποίησε δίαυλο διαβούλευσης και ψηφοφορίας καλώντας τους δημότες να ψηφίσουν τα χαρακτηριστικά της ανάπλασης που θα ήθελαν να δουν στην περιοχή, επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις προτάσεις. Η επικρατέστερη πρόταση, ανάλογα με τη γνώμη κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Ο μηχανισμός διαβούλευσης έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου, στο σύνδεσμο: https://malevizi.gov.gr/pezodromia/ όπου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά κάθε πρότασης. Μπαίνοντας στη διαβούλευση ο πολίτης ενημερώνεται για τα γενικά χαρακτηριστικά που υφίστανται σήμερα στην κεντρική κυκλοφοριακή αρτηρία του Γαζίου και τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης και έλλειψης υποδομών που παρατηρούνται. Δίνονται ενημερωτικές πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματα «Γιατί ανάπλαση και τι είδους ανάπλαση» και «Τι θα περιλαμβάνει η ανάπλαση» και παρέχονται σύντομες παρουσιάσεις των τριών προτάσεων. Στη συνέχεια η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα μέσω Facebook. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν είναι εγγεγραμμένος χρήστης στο Facebook μπορεί να αποστείλει τις απόψεις του μέσω της ειδικής φόρμας καταγραφής απόψεων πολιτών που είναι ενεργοποιημένη στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να ψηφίσετε. Η γνώμη σας μετράει!

Ø Βήμα 1

Είσοδος στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης, πατώντας στο σύνδεσμο https://malevizi.gov.gr/pezodromia/

Ø Βήμα 2

Πλοήγηση στη γενική περιγραφή αλλά και τις σύντομες παρουσιάσεις κάθε μιας από τις τρεις ολοκληρωμένες προτάσεις.

Ø Βήμα 3

Ψηφοφορία μέσω Facebook για την πρόταση που σας ικανοποιεί, πατώντας στο σύνδεσμο: https://poll.app.do/3168258

Σε περίπτωση που δεν είστε εγγεγραμμένοι χρήστες στο Facebook μπορείτε να αποστείλετε τις απόψεις σας στη Φόρμα Καταγραφής Απόψεων Πολιτών, που λειτουργεί μέσω της διαβούλευσης εδώ: https://malevizi.gov.gr/opinion/

Διαφήμιση
Διαφήμιση