Με συναντήσεις στον Άγιο Νικόλαο ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. 

Ο κ. Σκρέκας είχε συναντήσεις στο Επιμελητήριο Λασιθίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, τον βουλευτή Λασιθίου Εμμανουήλ Θραψανιώτη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκητον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου Εμμ. Κουδουμά, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με συλλόγους αγροτών και τοπικών φορέων.  

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήσαμε όλους τους βουλευτές της Κρήτης, τους δημάρχους και φυσικά εκατοντάδες αγρότες, εκπροσώπους συλλόγων και συνεταιρισμών.

Ακούσαμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και τους ενημερώσαμε για τις διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να λυθούν με μόνιμο και οριζόντιο τρόπο τα προβλήματα που αφορούν στους ασπάλαθους και να προχωρήσει η διόρθωση των πρόδηλων λαθών που προκάλεσαν προβληματισμό στον κόσμο.

Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Κρητικοί, ούτε για τις περιουσίες τους, ούτε για τις ενισχύσεις οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί.

Το επόμενο διάστημα προχωράμε στην ανάθεση σε τεχνικούς συμβούλους στα κατά τόπους δασαρχεία της διόρθωσης των σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες, της συμπερίληψης των διοικητικών πράξεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί και της αναμόρφωσης των χαρτών μετά τις αποφάσεις που θα λάβουμε με τις οποίες θα εξαιρείται ο ασπάλαθος από εκείνα τα είδη που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση.

Και βέβαια θα γίνουν διορθώσεις που αφορούν στη φρυγανώδη βλάστηση που ενώ υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις ότι εκπίπτει των ειδών εκείνων που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση, εντούτοις κάποιοι μελετητές χαρακτήρισαν εκτάσεις που καλύπτονται από φρυγανώδη βλάστηση ως δασική.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί τεράστια μεταρρύθμιση, το κράτος θα αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο, η κυβέρνησή μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την αποφασιστική πολιτική βούληση να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα και τους πολίτες».

 Στο Ηράκλειο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε συναντήσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου, Μάξιμος ΣενετάκηςΣωκράτης ΒαρδάκηςΧάρης ΜαμουλάκηςΝίκος ΗγουμενίδηςΒασίλης ΚεγκέρογλουΜανώλης Συντυχάκης και Γιώργος Λογιάδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλης Γκουντούφας, δήμαρχοι της περιοχής, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση